Onunla tanışmam 7 yıl oncesine dayanıyor. Emre İlhan ’ı yıllar once yine bu siteden tanımıştım. Genelde olumlu yorumlar vardı. Sonradan oğrendim ki bu yorumları aslında kendi istiyormuş. Cunku daha ilk goruşmeden sonra benden de bunu istedi. Buradan kendine bir ağ kuruyor ve reklam yapıyormuş meğer. Tabii ameliyat bitmediği ve ona muhtac olduğunuz icin de dediğini yapıyor ve uye olup yazıyorsunuz. Fakat sonradan başıma gelenleri anlatsam inanmakta gucluk cekeceğinize eminim.

Birincisi Emre İlhan ’ın yapılan yorumlarla hicbir alakası yok. Her şeyden once kendini beğenmişin biri. Burnu Kaf Dağı ’nda, sizse ona muhtac olan, acınacak, zavallı, aşağılık bir yaratıksınız. Bu aşağılık kelimesini ozellikle kullanıyorum cunku size aşağılık biri olduğunuzu sonuna kadar hissettiriyor. Yeri geliyor dilenci yerine koyuyor sizi, yeri geliyor hayvan yerine koyuyor. Abarttığımı duşunenler sadece denemek amacıyla randevu alıp kendisine gidebilirler.

Bu işin insani boyutu. Bir doktor aynı zamanda iyi bir insan olmalı. Ama diyelim ki cok ihtiyacınız var, hakaretlere, aşağılanmalara katlanmaya razısınız, yeter ki iyi bir ameliyat gecirin, istediğiniz gibi bir buruna sahip olun. Ama maalesef karşımızda iyi bir doktor da yok. İyiyi gectim ortalama bir doktorun sahip olması gereken becerinin yarısına bile sahip değil Emre İlhan. Benim ameliyatım 7 saat surdu, cok zor bir ameliyattı. Bu kadar acıya katlandıktan, onca para verdikten sonra insan iyi bir sonuc bekliyor. Ama bırakın iyiyi, eski burnumdan bile daha kotu bir buruna sahip oldum. Cokuk, yana kaymış, bir deliği tıkanmış, kucuk mu kucuk bir burun. Ameliyattan bir sure sonra, burun yerinde oturduğunda gorenler kaza gecirip gecirmediğimi soruyorlardı. İnsanların arasında dayak yemiş gibi dolaşıyordum. O hale geldim ki insanların arasına cıkmaktan kacar oldum. Aynaya bakmaya bile korkuyordum. Burnum eski haliyle bundan kat kat daha guzel, daha sağlıklıydı. Resmen binlerce lira verip burnumun hakkından getirmiştim.

Emre İlhan bu kadarla da kalmadı, ameliyat sonrasında pek cok gerceği de sakladı benden. Burnum enfeksiyon kapmıştı orneğin, bunu soylemedi. Alıp yerleştirdiği kıkırdaklar oturmamıştı, bunu da sakladı. Tum bunları daha sonra başka bir doktordan oğrendim. Burun deliğim tıkandığı icin bunu acmak amacıyla ikinci ve yine oldukca zor bir operasyon gecirdim. Sonra oğrendim ki aslında buna da gerek yokmuş. Fakat zaten bu ameliyatla da hicbir şey duzelmedi. Bunun uzerine buruna yağ enjekte etmeyi onerdi. Bunun icin birkac yıl beklemek gerektiğini soyledi. Tabii artık guvenim falan kalmamıştı ama başka carem de yoktu, cunku gittiğim butun doktorlar buruna dokunmaya korkuyordu. Mahvolan bir burunla ilgili olarak kimse sorumluluk almak istemiyordu.

İster istemez bir kez daha Emre İlhan ’a gitmek zorunda kaldım. Bu kararı vermek benim icin cok zor oldu. Yaşadığım travmayı atlatamamıştım. Ama bu burunla da yaşamak istemiyordum. Nereye gidersem gideyim herkesin benim burnuma dikkat ettiğini hissediyordum. Burnum kotu gorunuyor diye fotoğraf bile cektirmekten kacınıyordum. Ama gidebileceğim hicbir yer olmadığı icin mecburen yine kendisine gittim. Gitmez olaydım. Burnuma bakar bakmaz bu burun icin artık hicbir şey yapamayacağını soyledi. Oysa gelmemi o istemişti. Burnuma yağ enjekte edeceğini, bunun icin beklemem gerektiğini soyleyen kendisiydi. Bana dilenciye sadaka verir gibi para onerdi. Guya bu parayla gidip başka doktorlara muayene olabilecektim, sanki ben o parayı bulamayacak kadar zavallı biriydim. Bu sozleri duyunca gozlerim yaşardı. Bu sırada yanında yabancı bir doktor vardı. Belli ki soylediklerimi anlamıyordu ama yuzumun ifadesinden, gozlerimin dolmasından adamın merhamete geldiğini hissettim. O adamın da yuzu duşmuş, uzulmuştu. Ama bizim Emre İlhan yumuşamak bir yana hakaretlerini sıralamaya devam etti. Normalde bu sozleri başka bir yerde duysa hakkımı aramaktan kacmayacak, gereken cevabı hic duraksamadan verebilecek olan ben o an ne yapacağımı, ne diyeceğimi bilemedim. Donup kalmıştım. Boyle bir şey ilk defa başıma geliyordu. Yıllarca pek cok doktor gormuştum ama bu kadar arsızını, iğrencini hic gormemiştim. Doktorluk etiği diye bir şey var, ama bırakın doktorluğu insanlık etiğinden bile haberi yoktu Emre İlhan ’ın.

Sonuc olarak bu burunla yaşamaya mahkumum. Bu adam once burnumu, sonra da hayatımı mahvetti. Ustune hakaret etti, aşağıladı. Aklı olan uzak dursun derim kendisinden. Ben hala bu sureci nasıl atlatabileceğimi duşunuyorum. 7 yıldır bu sorunla mucadele ediyorum. Artık yoruldum, tukendim. Buradan sorulan sorulara yanıt vereceğimi zannetmiyorum. Cunku anlattıkca yaşadığım şeyleri yeniden hatırlıyor ve yeniden o gunlere donuyorum. Amacım sadece sizi bilgilendirmekti. Eğer burun ameliyatı olacaksanız kendini doktor olarak pazarlayan bu adamdan uzak durun.