Karboksiterapi değişik amaclarla cilt altına medikal karbondioksit gazının enjekte edilmesi yontemidir. Yaklaşık 8 yıldan beri kullanılır. Bolgeye gelen oksijen, hucrelerden yağ tabakalarının daha cozulmesini sağlıyor ve dolayısıyla bolgesel incelme ortaya cıkıyor. Aynı zamanda oksijenlenmenin artması o bolgede kan dolaşımını rahatlatır. Karboksiterapide medikal karbondioksit gazı cok ozel ince iğneler yardımıyla ve belirli bolgelere enjekte ediliyor. Bu sırada bir cihaz kullanılmaktadır. Cihazın yardımıyla verilen karbondioksitin akış hızı ayarlanabilir. Boylece dokulara herhangi bir zarar gelmez. Seanslar genellikle haftada 2 veya 3 seans olabilir. En az 8-10 seans yapmak gerekir. Tedavilere hastanın durumuna gore yol cizilir.
Kullanım alanları
Ozellikle bolgesel yağlanma ve selulit tedavisinde, sarkmış ve gevşemiş dokuların sıkılaştırılmasında, cilt tedavilerinde, doğum sonrası veya hızlı kilo alıp vermeyle oluşmuş catlak durumlarında karboksiterapi tedavisi kullanılabilir.
Gebelere ve emzirenlere, şeker hastalığı olanlara, pıhtılaşma bozukluğu olanlara, akut tromboemboli ve akut tromboflebit gecirenlere, kanster hastalarına, kalp hastalığı olanlarayuksek tansiyon hastalarına ve ciddi bobrek yetmezliği olanlara bu uygulama onerilmez.
Tedavinin yapılacağı yer uzman hekim tarafından belirlenir ve her seans yaklaşık yarım saat surmektedir. Karboksiterapi kesinlikle uzman hekim kontrolu altında yapılması gereken bir operasyondur.
Tedaviden sonra cok aşırı sıcak banyo ve ağır işlerden kacınmakta fayda vardır. Hafif spor ve yuruyuşler ise tedavinin etkisini hızlandıracaktır. Ciltteki sıkılaşma genellikle 4. veya 5. seanstan itibaren farkedilebilir duzeye gelmektedir. Kişinin amacı bu operasyonla birlikte kilo vermek ise, bu uygulamanın diyetle desteklenmesi gerekir. Diyet, beslenme uzmanı tarafından vucut analizleriniz goz onune alınarak size verilir.
Karboksiterapi bir cerrahi yontem değildir. Dolayısıyla seanslar bittikten sonra hucreler kalmaktadır. Bu uygulamayla hucre icerisinde yer alan yağlar yok edilmektedir. Eğer diyeti bozarsanız ya da yeterince egzersiz yapmazsanız hucrelerin tekrardan yağ toplaması mumkundur. Bu yuzden operasyondan sonra diyet ve egzersizinizi kontrol altında tutmanız gerekmektedir.
Karboksiterapinin onemli bir yan etkisi bulunmamaktadır. Bazen enjeksiyon yerlerinde hafif morluklar oluşabilmekle birlikte bu etki de gecicidir. Bazı hastalar enjeksiyon bolgelerinde hafif bir sızı hissederelr. Bu genellikle bir kac saniyeden fazla surmez. Dolaşımın hızlanmasına bağlı olarak da 10-20 dakika sure ile hafif bir sıcaklık hissi oluşabilir. Nadiren bir kac saat suren deri altında cıtırdama sesi cıkabilir. Bu da gecicidir. Karbondioksit vucudumuzda doğal yollardan uretilen bir gazdır. Bu nedenle vucutta herhangi bir reaksiyona neden olmaz. Solunum yoluyla kolaylıkla atılabilmektedir. Karboksiterapi’de ise bir doku kesimine konulan yoğun karbondioksit gazı sayesinde tedaviler başarıya ulaşabiliyor ve bu miktarda vucudun bir dakikada uretip dışarı attığı miktarın cok altında, dolayısıyla karboksiterapi uygulamasıyla cilt icerisine veya altına verilen karbondioksit gazının vucuda herhangi bir zararı soz konusu değil.Karboksiterapi uygulamaları, karbondioksit gazının kısa aralıklarla dokuların icerisine kontrollu olarak aktarılmasını sağlayan karboksiterapi cihazı ile yapılıyor. Bazı hastalarda sigara icme isteğinde azalma ve uygulama akşamı uyku kalitesinde artma saptanmıştır. Karboksiterapi fiyatı bolge genişliğine ve periyodik tekrarına gore değişmektedir.

[h=2]İstanbul Plastik Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]