Selamlar,
Ben de yeni ameliyat oldum ve surecimi sizlerle paylaşmak ve daha once tecrubeli olan kişilerden goruşlerini almak istedim hem de ameliyat olmayı duşunenlere detaylı bi şekilde surecimi anlatmak ve bir nebze de olsa yardımcı olabilmek istedim. Oncelikle ameliyat olmadan once epey bi araştırma yaptım yıllarca cunku burnum dışardan bakıldığında cok kusurlu değildi fakat sol tarafımdan nefes almakta cok zorlanıyordum ve sadece benim ve doktorların ilk bakışta farkedebildiği sola doğru hafif bir eğrilik vardı burun sırtımda. Oncelikle nefes alma problemi icin bi kac kbb uzmanı ile goruştum ve oğrendim ki burnumun ic kısmında solda kemik buyumesi, kalınlaşma ve eğrilik vardı (zigzag şeklinde gidiyordu burnumun ic kemiği) sağda ise konka buyumesi vardı nefes almakta yaşadığım sıkıntı bunlardan kaynaklıydı ameliyat olmaya karar verirsem burun kemiklerimde kesme kırma ve inceltme yapılması gerekiyordu bu da uzun zaman korkmama neden oldu ameliyattan. Aynı zamanda burnumun estetik acıdan sırtında hafif bir kemer, gulduğumde one doğru hafifce duşen bir burun ucu ve onden bakıldığında burun yanlarında (goz altlarıma doğru olan kemikler) genişlik ve kalınlık vardı bunları gidermek istiyordum. Hayalimdeki burun kavissiz, kemeri alınmış duz bi şekilde inen ama uc kısmı hafif kalkmış ve goz altlarıma inen kemiklerin de incelmiş hali idi. Araştırmalarım sonucu Kaan Hoca ’ya ulaştım kbb uzmanı bir profesor bana daha guvenilir geliyordu. İlk goruşmemizde daha konuşmamızın başında masasında otururken şoyle bir baktı tek tek burnumdaki dışardan gorunen kusurları saydı ve tam da istediğimi anlatırcasına ne yapılabileceğini soyledi sonra ic kısmı detaylı kamera ile inceledi ve bana bunu nasıl duzelteceğini anlattı. Bu goruşme benim icin gayet tatmin edici oldu ve ameliyat olmaya karar verdim. 19 Eylul 2020 Cumartesi gunune tarih aldım. Ameliyattan bi iki gun once covid testimi yaptırdım (talep edildi). Ameliyat sabah saatlerinde olacaktı o nedenle geceden oruclu gibi olmamı ve oyle gelmemi istediler ben yine de bi onceki akşam 8 ’den itibaren yemek ve suyu kestim cunku daha once ulser tedavisi gormuştum yediklerimi kolay sindiremediğim icin risk almak istemedim. Geniş yakalı bi tshirt ve eşofman giyip annem ve eşimle gittim giriş yaptım. Damar yolu acılırken biraz fazla susuz kaldığım icin damarlarım incelmişti bir iki denemeden sonra damar yolu acıldı. Sonrasında kan alındı bir takım testler icin. Ameliyat saati gelmeden hocam beni odamda ziyaret etti tekrar konuştuk beni ameliyat oncesi sakinleştirdi (aşırı heyecan yapmıştım

) sonrasında gorevliler tarafından ameliyathaneye alındım anestezi doktoru ile tanıştık sohbet muhabbet derken anestezi yapıldı ve ameliyata başlandı. Ayılırken hic zorlanmadım sanki bi saniyeliğine gozumu kapatıp acmışım gibi hissettim bilincim cok yerindeydi hic sacmalamadım yani

sadece mide bulantım vardı seruma bunun icin ilac koydular gecti. İlk hissettiğim sanki biri burnumun ustune ağırlık koymuş gibi bir histi ağrı hissetmedim ilk başta sonra hafif bir sızlama hissettim ağrı kesici yapılınca gecti biraz zaman gecince yuzum şişmeye başladı goz altlarım morarmaya başladı bu normaldi zaten abartılı değildi iki uc saat sonra yemek yedim su ictim ama cok zorlandım nefes alamadığım icin

burnumun altındaki gazlı bez değiştirildi ama kendime bakmadım o sırada sonra biraz yurudum o geceyi hastanede gecirdim gece uyku tutmadı biraz daha yurudum hocamın verdiği sayıda ve zamanda ağrı kesicilerim yapıldı o sayede hic ağrı hissetmedim sadece bir uyuşukluk ve sızlama vardı tek sorun ağzım acık nefes alabildiğim icin kuruluk hissi ve sadece yudum yudum su icebilmekti. Sabah kahvaltı yapmadan once burnumun altındaki gazlı bez tekrar değiştirildi (hafif bir kanama oluyor o nedenle duzenli olarak değiştirmek gerekiyor) bu sırada burnumun acık halini gormek istedim gorunce şoka girdim ve panikledim cok dik ve kanlı bir burun aman tanrım! Sabah hocam ziyaretime geldiğinde bu panik haliyle soru yağmuruna tuttum ağlamaklı bi halde

beni sakinleştirdi burnunu cok kaldırmadım şu an burnunda silikon tampon var askıya aldık atel var odem var bu cok normal korkma dedi beni sakinleştirdi zaten burun kanatlarımda kesik izi yoktu yani ne kadar kaldırabilir ki dedim kendi kendime ve rahatladım. Ameliyatı acık teknikle olduğum icin burnumun sadece altında kesi vardı dikişli bir şekilde. Bu arada ameliyat sonrası serum takılıp bitince kolumdaki damar yolunu cıkarmadılar beni uyurken en cok o zorladı ve hocamız taburcu olabilirsin demeden cıkarmıyoruz dediler. Hocam tekrar gelene kadar canım waffle istedi ve sağolsun eşim aldı geldi tat alma duyum yerine gelmeye başlamıştı yerken zorlandım ama o waffle yendi

) bu arada normalde sigara icen biriyim en cok nikotin krizimin tutmasından korkuyordum ama aksine canım hic istemedi oh dedim sigarayı da bıraktık bu vesileyle (ama bugun yani 8. gunumde dayanamadım canım istedi ictim

) Taburcu olmadan once hocam son bir kez baktı ve hadi gecmiş olsun Pazartesi muayenehaneme gel silikonları alalım dedi. Hastaneden cıktım ilacları alıp evime dondum. Elimde bir ayna durmadan burnuma bakıyorum sırf burnumu goreyim diye durmadan burun altındaki gazlı bezi değiştirtiyorum icim icimi yiyor internetten okumadığım yazı, estetik olan arkadaşlarımdan konuşmadığım kimse kalmıyor hatta burada konu bile actım o sırada burnum kalkık diye

)) neyse herkes iner merak etme diyor. Bu arada tamponlar cıkana kadar sadece antibiyotik kullanıyorum ve dikiş yerime merhem suruyorum o kadar. Pazartesi hocamın muayenehanesine gittim baktı burnuma ben yine panik

beni sakinleştirdi uzuldu panik yapmama baya cocuk gibi ilgilendi benimle sonra tamponları cıkardık hic acı olmadı tek seferde cıktı farketmedim bile sonra burnumun ucundaki askı gorevi goren bandı ve atelin ustundeki bantları cıkardı sadece atel kaldı burnuma merhem surdu. Gidişat guzel hic canını sıkma dedi Cuma gel atelini de alalım verdiğim burun temizleme suyunu duzenli kullan ve merhemini kullanmaya devam et dedi. Askı ve silikon cıkınca burnumun ucu duzelmeye başladı beni de bi rahatlama aldı tabi ama yine de aynada bi yabancı vardı koku alma duyum yerine geldiği gibi canım da sigara icmek istiyordu ama tuttum kendimi bi sure. Cuma gunune kadar yuzumde hic morluk kalmadı sadece odem vardı yuzumde az bişey (ilk haline oranla az) ama burnumun şişliğini hissediyordum ve tam olarak inmese de yine de kalkık duruyordu burnum. Cuma gunu hocamın muayenehanesine gittik atelimi cıkarırken atelin yaptığı baskıdan dolayı cok az ağrı hissettim burun sırtında neyse atel cıktı derken sanki burnumdan yuzume bir su yayıldı gibi hissettim hocam burnuma dokunarak masaj yaparak durumuna baktı şişlikler var ve cok normal boyle olması biraz daha odem tutabilir ama gunden gune azalacak korkma dedi bana bi krem hediye etti bunu sur artık burun icine dokuları daha iyi iyileştirir ve nemlendirir aceleci olma 6 gunde burun mu iyileşir dedi biraz sohbet ettik sonra cıktık. Eve geldiğimde aynaya baktım aradan 3-4 saat gecmişti o da ne burnum şişmiş yine kalkmış eyvah dedim boyle kaldım herhalde canım sıkıldı ama kuruntu yapıyorum diye duşundum hocamı aramadım yani o kadar anlattı daha ne desin

Ertesi gun yani 26 Eylul kalktım baktım burnumun ucu top gibi olmaya başlamış ama burnuma dokununca odem olduğu hissediliyordu zaten bakmadan da. Akşama doğru odem biraz inmeye başladı ama cok az yani. Akşam duş aldım burnuma cok su değdirmemeye calıştım zaten cok hassas hocam da burnunu cok ellememen gerek demişti. Duştan cıktım burun temizleme işlemimi yeniledim krem surdum ve hassasiyetimi kontrol etmek istedim yer yer hissizlik ve uyuşukluk vardı en cok burun ucunun bir kısmı hissizdi ama bu en normal olan şeydi herkes yaşıyor bunu biliyorum o nedenle icim rahatladı baktım burnumdaki odem azıcık daha gecmiş bi fotoğraf cekildim meraktan olen arkadaşlarım icin

bu arada atel cıkınca burnum cok yağlanmamıştı kuru ciltliyim cunku ama derisi soyulmaya başladı hocam soylemişti zaten nasıl temizlemem gerektiğini de gostermişti o nedenle silikon başlı yumuşak bi peeling fırcamla bastırmadan yavaş yavaş ovalıyorum kendiliğinden atıyor. Duştan sonra da biraz daha soyulduğu icin silikon fırcayla hafifce temizleyip pamuğa Gulsuyu dokup sildim bephanten surdum bebek poposu gibi oldu

fotoğraflarımı da sırayla kolajlayıp ekliyorum. Bugun duştan sonra cektiğim fotoğraflar en sondakiler ve 8. gunum olduğunu soyleyeyim. Zaman gectikce eklemeye devam edeceğim konu altına.
İlk fotolar ameliyat oncesi orijinal burnum
İkincisi ameliyatın hemen sonrası (şok ifademi gorebilirsiniz

)
Ucuncusu tampon ve askı alınıp sadece atel kaldığındaki hali
Dorduncusu atel cıkıp burnum ve goz kapaklarım tekrar şişmeye başladığındaki hali
Beşincisi son hali yani dorduncu fotolardan bir gun sonra, ameliyattan sonraki 8. gun
Yorumlarınızı bekliyorum sevgiler