Herkese merhaba oncelikle,
Ben 21 yaşındayım. 5 ay once ameliyat oldum. Kendimi bildim bileli istediğim bir şeydi. Ozellikle yandan belli olan kemiğimi duzeltmek istiyordum. Bana kalsa 18 yaşında ameliyat olacaktım fakat ailem eğitimci oldukları icin, universite sonrası olmam gerektiğini, burnumun doğal halinin abarttığım kadar sorunlu olmadığını soylerlerdi. Ben maalesef dinlemedim onları. Hem kendimi hem onları bu surecte cok yıprattım. En son artık uzulmemi istemdikleri icin ikna oldular. Doktorumu kendim araştırdım ve maalesef icimi rahatlatmak istediğim icin fiyatı da goz onunde bulundurdum. Kendim biriktirdim bursumdan, harclığımdan arttırarak. Doktora ilk goruşmemiz gayet guzel gecmişti. Ona istediğim gibi doğal burunu anlatırken sorun yoktu. Onden değişmesini istemediğimi yandansa daha doğal kaydırak gibi olmayan duz bir burun istediğimi soyledim. Anlaştık ve ameliyat zamanı geldi. Ameliyattan once son kez konuşurken, doğal burun isteyenlerin hep pişman olduğunu, kavisli burunun daha feminen gorunduğunu soyledi. O stresle bende kabul ettim ama ustune basa basa o zaman cok cok cok hafif olsun, varla yok arası cok oyulmasın dedim. Hem ameliyat sonrası goruntulerimde hemde uzerinden 5 ay gecmiş haline bakarak soyleyebilirim ki kaydırak gibi ve onden goruntusunun tamamen değiştiği bir burnum oldu. Onden geniş ve kalın duruyor, burun sırtım belli olmuyor. Nefes almakta daha once problem yaşamama rağmen artık o sorunumda var. Kendimi hep rahatlatmaya calışıyorum fakat stresten kendime zarar vermeye başladım artık. 21 yaşımda hayattan tum beklentilerim tum umutlarım tukendi. Kendime ne yaptım diyorum. Bunu hak edecek ne yaptım. Geceleri stresten karın ağrısıyla uyanıyorum. Kimseyle paylaşamıyorum sorunumu, cunku sen istedin diyecekler haklılar da.
Uzun uzun anlattım, yaşayanlar bilir cok zor bir durum. Şimdi sorum şu, Abdulkadir Beyi ben zaten hep goruyordum fakat ulaşamayacağım rakamlara yapıyor. Haklı olarak tabii, o kadar ozenli işler, emek, ayrılan vakit karşılığını istiyor. Fakat benim hem o zaman hem de şimdi odeyemeyeceğim rakamlar. Belki bir umut, 2 yıl sonra falan mezun olduktan sonra olurum kendisine diyorum ama 2 yıl gozumde buyuyor. İnsanların olumsuz tepkileri garip bakışları aynalardan uzak 2 yıl ızdırap gibi buyuyor gozumde. Aranızda benzer surecten gecen var mı? Atlatan veya hala yaşayan? Abdulkadir Bey ’ e revizyon olan? Duşuncelerinizi paylaşırsanız cok sevinirim. İyi ve sağlıklı gunler dilerim herkese.