Son 5-6 aydır gerek trafik olsun gerek normal yaşantı olsun gereğinden fazla tepkiler verip sinirleniyorum. Son zamanlarda duyduğum ''sen cok sinirlisin'' lafı artık beni rahatsız etmeye başladı zira onceden bu kadar takıntılı veyahut olaylara bu kadar tepki gosteren biri değildim. Trafikte aşırı sinirimden dolayı taşıt kullanmamaya başladım. Daha 1 hafta once ışıklarda yol hakkı benim olmasına rağmen onume sinyali cok sonradan verip aniden onume atlayan bir aile ile yok yere kavga ettim. Normalde cok umursayacağım bir durum değil fakat kibar bir şekilde uyardığımda yanındaki teyze diyebileceğim insan ''yabancısıyız kusura bakma'' dediğinde ''onemli değil siz kusura bakmayın'' diye yoluma devam ederken arkada oturup camdan kufrederek ''sinyal verdik ya *** cocuğu'' diyen dayıya ''kardeşim ben seninle aynı hizadayken sinyalini nasıl gorebilirim yol hakkı senin mi?'' dememe rağmen tekrardan kufrettiği icin onune aniden kırıp durduk yere birbirimize girdik.
Yaya gecidinde dortluleri yakıp sakin fren yaparak yayaya yol verdiğim icin anlamsız bir bicimde kornaya abanan taksiciye normal şartlarda ''tezek haneye *** yetiştiriyor herhÂlde'' der gecerdim icimden fakat o gun yanına yaklaşıp ''bilader yaya vardı durdum ne abanıyorsun kornaya?'' dediğimde ''acelem var seni mi bekleyeceğim?'' diye bir cevap aldığım icin ''O zaman sağ ve sol şerit boş bas (biraz daha kaba bir tabirle) git şehir ici burası'' diyerek gonderdim. İlerde onume aniden kırıp ani fren yapması durumundan dolayı da yine sozlu olarak kavga ettim. Gundelik yaşantımda ise bu olay yine cok farklı değil. Sadece 2 gun once anlamsız bir bicimde birisini hoşuma gitmeyen konular hakkında devam etmemesi icin 3 kez uyarmama rağmen ''Yaparsam ne olacak?'' tarzı tutumundan dolayı yine birbirimize giriyorduk. Yaya gecidinde yol vermeyen insanlara (kurallara uymayan diyelim), laubali konuşan insanlara karşı, yuksek mertebeden konuşan insanlara vb. şeylere karşı artık neden bilmiyorum gereğinden fazla tepki vermeye başladım.
Bundan 5-6 ay once genelde ''bunlarla uğraşmaya değmez'' der gecerdim. Bu tarz olaylar gundelik hayatta cok fazla başıma gelmeye başladı ve bunlar sadece 1-2 orneği. Onceden her şeye nezaket cercevesinde ve objektif bir bicimde yaklaşarak devam ederdim. . İcimde genelde anlamsız bir huzursuzluk oluyor, her evden cıkışımda ''acaba bu gun ne sacmalıklarla karşılaşacağım?'' diyorum. Sırf insanlarla uğraşmamak icin şu sıralar evden pek cıkmıyorum. Okula bile imza atmaya gidip ilk arada eve kacıyorum. İşi sırf insanlarla uğraşmamak icin bıraktım. Son 5-6 ayda ne değişti bilmiyorum fakat ben sanırım cok değiştim ve bu durumun boyle gitmesini istemiyorum. Yaş olarak cok kucuk sayılmam 22 yaşında bir insanım. Normal donemlerimde sosyal ve cevresi geniş olan bir insanım. Yavaş yavaş cevremdeki herkesle muhabbeti kesmeye başladım zira insan ilişkileri ben artık cok yormaya başladı. Bu konu hakkında onerebileceğiniz bir yontem, tavsiye vb. bir şey varsa denemeye hazırım.
Son 5-6 aydır gereğinden fazla gerginim
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Son 5-6 aydır gereğinden fazla gerginim