Merhabalar

Benimle benzer durumlar yaşayan birilerini bulabilmek icin konular arasında ilk zamanlar mekik dokuyordum. Madem pek fazla benzerlik yok bari ben bir konu acayım orada hep beraber mukayesesini yapalım istedim. Biraz uzun olacak gibi ama Umarım yararlı olur

Oncelikle kendinizde değişmesini istediğiniz bolgeleri iyi belirleyin. Bircok doktor sayfasından, beğendiğiniz burunların ekran goruntusunu alın doktorunuza gosterin. Bir burunun yalnızca kavisini ya da burun deliklerini mi değendiniz onu bile gosterin ki sizin isteklerinizi kafalarında tasarlayıp size uygunluğunu anlatabilsin iciniz rahat %100 guvenle ameliyata gidin.Ben aslında cok pimpirikli, her şey hemen olsun, hemen sonucu goreyim, olsun bitsin, hemen iyileşsin hemen guzelleşeyim, hicbir şey olmamış gibi hayatıma devam edeyim isteyen aceleci bir bireyim. Hayatımın hemen her yerinde de bu tezcanlılığımı elimde olmadan aktif tutmaktayım maalesef. 2 ay once rinoplasti oldum. Aslında deneyim demek icin cok erken bile ama aradığım bazı sorulara da cevap bulabileceğimi duşunuyorum ve umarım bana ve benim gibi takıntılı hastalara yardımcı olacaksınız

Benim; duz, kemersiz, gorsel bir abesliği olmayan, şekil bozukluğu bulunmayan yalnızca burun ucu gulunce duşen ve bundan rahatsız olan bir takıntım vardı. Duz ve duşuk olması yuzumde bana gore uzun durmasını sağlayan faktordu. Kafamda hep 3k burun vardı. Doktorumu buldum ve isteklerimi sıraladım. Burun ucu kalkık ama domuz ve yapay değil sırt kısmı kavisli ve burun kucuk istedim. Tabi yuzume uyumunun olup olmayacağını oğrendim. Sonucta elinden sayısız burun gecmiştir. Az cok oturunca istenilen burnun yuzle uyumunun nasıl olacağını bilirler. Neyse ben kafama guzelleşmeyi koyduğumdan acı falan dinlemeden heyecan ve mutlulukla ameliyata girdim. Tam 4-4.5 saat surdu. Uyandım. Allah Allah ağrım, sızım yok. Burnumu cekmeye calıştım hissetmek icin, evet burnum kapalı cekemiyorum ve tuhaf bir his var. Sanki icinde bez unutmuşlar da tadı geliyor gibi odama geldim ameliyat fotoğrafıma baktım. Tam istediğim gibi ucu gulunce duşmeyecek şekilde dumduz kavisli kucuk ve havalı. Sonra uyudum uyandım arkadaşlarımın mesajlarına bakayım dedim bakmaz olaydım. Yorumlar aynen şoyle; 'Oha ben şok aynı michael jackson gibi olmuş, cok kalkık' falan filan. Tabi takıntılıyım ister istemez panik oldum ağlayacağım neredeyse. Sabah oldu doktoru acil cağırdım. Geldi, neredeyse ağlayacağım, boyle diyorlar moralim cok bozuk duşer mi ucu, guzelleşeyim derken cirkin oldum ben ne yapacağım diye soyleniyorum adam da uzuldu 'o kendini salacak kimseyi takma onlara bakma cok şirin ve havalı bir burnun oldu' demeye devam ediyor ki oyle de oldu size de kim ne derse takmayın sanane diyip gecin kimse sizin mutluluğunuzdan daha onemli değil aynaya bakınca kendinizi daha guzel daha farklı ve daha genc goruyorsanız kimin ne dediği umrunuzda bile olmasın.

Neyse aldım guveni eve dondum ama o ilk 4 gun gecmiyor. Hergun ağlıyorum fotoğrafa bakıp. Sonra dedim ki 'ulan Lara buna mı uzulecek kendini mutsuz edeceksin. Yaptın bir hata ama dunyanın sonu değil cozumu var. Ameliyat olmazsında gider dolgu yaptırır ucunu duzeltirsin uzme tatlı canını kurban olduğum' diye kendime teselli vere vere annemden destek alarak silikonlarımı aldırmaya gittim ama oda ne mukemmel bir şey olmuş Yuzumle uyumlu minik kalkık poncik bir şeymiş boşuna evham yapmışım.Neyse 2. haftadan sonra yan yatmaya başladım şuan 2. ayım ve gorunurde bir şey yok. Burun icine kulak cubuğuyla hala temizliyorum. Burun kanatları ve kenarları hala sert ve odemli. Korkmayın burun oturana kadar her gun farklı bir suratla gune merhaba diyeceksiniz. Şahsen ben evde mukemmel dışarıda patates gibi oluyorum soğuğu yiyiyince.

Bende şişliklerin %70i indi bir kısmı ucta bir kısma sağda kaldı hala dokununca acıyor. Morluklarım yalnızca gozume oldu oda otobusle istanbula donduğumden bir sıcak bir soğuk carptı ama 4. gune tamamen gecti silikonların cıktığı gun yuzum tertemizdi ( arnica krem kullandım morluklara ) Masajı aşağıdan yukarı doğru yapıyorum. Odemler herkesin cilt yapısına gore değişiyor kimse dert etmesin benim 1. ayda indiyse kalın derilide 6. ayda da inebilir hassas ciltte morluklar 2 ayda da gecebilir her şey vucut tipine gore değişkenlik gosteriyor zira bu durumu takmamakta yarar var. Burnumda silikon varken cikolata kıtlıyordum bandaja guvenip fakat şimdi sert bir şeyler yerken yanaklarla beraber burnumda hoplayıp zıplıyor bir şey olmasından cok korkuyorum. Aynı şekilde yuruyuncede burun ucumun adım atmamla beraber zıpladığını oynadığını hissediyorum sizce normal mi doktorum darbe almadığın surece bir şey olmaz diyor gorunurde bir sorun da yok ama insan korkuyor.

Araba setlerden gecerken, yururken, sert bir şeyler yerken korkuyorum. Burnuma cok şukur darbe almadım birkac kere elim falan sıyırdı bez market poşeti falan carptı. Kız kardeşimi yanıma pek yaklaştırmıyorum, dolmuşta bazen burnumu elimle kapatıyorum falan. Burun ucumda hala odem var biraz şiş. Sanırım bu kadar cok takmamak gerekiyor :/ yalnızca korumalıyız ve akışına bırakmalıyız. Cunku beyin o kadar farklı işliyor ki vucutta siz ne soyleyip inanırsanız onu vucutta gercekleştiriyor. Vucudunuzu tamamen siz yonetiyor, kontrol ediyorsunuz. Yuzyıllardır filozoflar, alimler hep aynı şeyi soyledi. İyi duşunun iyi olsun.
Guzel, mutlu, sağlıklı gunleriniz olsun Hepimiz eşsiz bir ruha sahibiz ve siz değerlisiniz unutmayın.
( iki fotoğraf bırakıyorum