Sizinle burun ameliyatı sonrası uzzzun araştırmlarım sonucu odem surecinde edindiğim bilgiler ve tecrubelerimi paylaşmak istedim.
Artık hemen hemen herkes ameliyat sonrası şişlik morluk bu sureci az cok herkes biliyor, youtubeda dolu bu konularla alakalı video var zaten, haaa surecle alakalı merak eden bilgi paylaşımı isteyene yine yardımcı olmaya calışırım orası ayrı..

Benim değinmek istediğim konu atel cıktıktan sonraki odem surecii
Ahh o surec vezir de ediyo insanı , rezil de...
Bu arada ben aynı doktora 2 kez ameliyat olmuş bir hastayım 2 farklı surec..
İlk ameliyatıma buyuk beklenti ve buyuk korkuyla girmiştim, ameliyattan cıktım daha gozumu acamadan hemen burnuma bakmak istedim; sağolsun doktorum cekmiş hemen gosterdi fotoğrafları 'aman Allahımm bu kucuk kalkık kavizli burun benim miydiii!!! ' nası mutlu nası umutluyum. Neyse gun atelin alınma gunune geldiğinde ben yine aynı manzarayla karşılasacağımı sanarken buyyyuuukk bir hayal kırıklığı yasadım... Burnum patates , patlıcan gibi kocaman ve hicc kalkık değil aşırı uzuldum hatta o kadar uzuldum ki bi ara yeme icmeden kesildim. Oysa ne kadar kotu olsa da estetiksiz burnuma gore yine de cok guzeldi. Aslında cevremin bayıldığı cok beğenip ,doğal dediği doktorumu merak ettiği bir burun olmuştu ama ben takıntı etmiştim bir kere..
Ama insan yetinmiyor ki arkadaş.. O kadar para verdim acı cektim bunun icin miydi duşuncesi altında eziliyor da eziliyor. Ahh canım doktorum odem diyo, duzelecek diyo, yarım saat benimle telefonda asistanı telkin ediyo ama ben tam gaz uzulmeye devam. Odem diye diye 7 ay gecti veee malesef ki şekil bozuklugunun odem olmadığı anlaşıldı ve kontol sırasında daha ben bişey diyemeden doktorum 'olmadı bu icime sinmedi ben bunu kucuk bir işlemle duzelteceğim, hastane masrflarını da ben karşılayacağım sen yeter ki bana guven' dedi. Dedi de gel de guven olsam mı olmasam mı diye bi arada kaldım. Hem aynı acıları yaşamaktan hem de daha kotu olma ihtimalinden cok korktugum icin 2. ameliyattan 2 gun once vazgectım ve doktorum beni aradı yeniden ikna etti. Veee iyiki de ikna etmiş.

Revizyon ameliyatta kemiğe mudahale olmadıgı icin şişlik morluk hic birşey yaşamadım , tamponlarım varken bile nefes aldım herşey cok guzel ama ben kendimi yine de umutlandırmadım , atel cıkınca yine hayal kırıklıgı yaşamaktan korktum. Atelim alındı 'İŞTEE BUUUU ' diye sevinc cığlıkları atmamak icin kendimi zor tutuyordum. Kucuk kalkık ve kavisli bir o kadar doğal duran burnum vardır artık

Tabi ben araştırmalara tam gaz devam ederken , odem sebebiyle burun ucunun top gibi durması hatta odemin burun ucunda kalması sebebiyle burun ucundaki sivriliği oldurmesine ilişkin yazılar okudum yine bunun onune nasıl gecilir araştırmalarına devam ettim. Cunku burnum cok guzeldi ve odemin onu bozmasını istemiyordumm
Bu surecte şunu oğrendim ki kızlarrr ; atel alındıktan sonra burun bantlanıyor ya hah o bantlarda cıktından sonra her gece kendınızz bantlayıp uyumalısınız cunku uykuda burun cok şişiyor ve odem genelde burun ucuna toplanıyor haliyle top gibi burun ucu goruntusu oluşuyor. Ama ameliyattan sonra 1 ay boyunca aynı doktorunuzun bantladıgı gibi bantlar uyusanız burun ucunuzdaki top goruntu varsa onun bile azaldıgını hatta şeklin daha guzelleştiğini goreceksiniz.
cok uzun bir yazı oldu biliyorum ama umarım yardımcı olabilmişimdir.
umarım herkes gonlundeki burna kavuşurrr