Selamlar. Haftaya sacımı ustura ile kazıtmayı duşunuyorum. Sac dokulmesinden ya da saclarımın seyrekliğinden değil (şakak kısmında cok hafif acılma var ama ondan da değil..), tamamen kafamdaki egzamanın artık iyice kafamı acıtmaya, yakmaya başlamasından oturu kazıtacağım.
Sizlere sormak istediğim, sacı ustura ile kazıtmanın bir tehlikesi var mı? Yani sacı kazıttıktan sonra sacın bir daha cıkmaması durumu var mı? Bir yakınımın başına gelmiş (gerci kendisi seyrek saclı imiş), ustura ile kazıttıktan sonra bir daha cıkmamış. Genetik olarak baba tarafında kellik biraz var ise de, anne tarafında bu durum hic yok.
Bir de bu soruyu size sormamın bir nedeni de, cildiyeye gittiğimde bana egzama dolayısıyla Pirdolin yazdı. Bir sure onu kullandım. Bitince de eczacının onerisiyle Ketoral kullandım. Bir daha almaya gittiğimde eczacı bana bu şampuanların kortizon seviyelerinin cok yuksek olduğunu ve sac derisini gucsuzleştirdiğini anlattı. Bende o zaman farkına vardım sac tellerimi eskisine gore daha kolay kopuyor. Elimi attığım gibi kopmuyor, ama eskisine gore daha rahat kopuyor. Ustura vurmam da sıkıntı olur mu?
Son olarak ustura vurduktan sonra hacamat yaptırmayı duşunuyorum. Tavsiye eder misiniz?