Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 3 yıldır bir firma ile birlikte calışmaktayım. Ulkemizin bilinen yerli firmalarından olup aynı zamanda globale de acılmış. ABD'de ciddi oduller almış muşterilerimizden birisi bana iş teklifinde bulundu, benim icin yatırımlarda bulunacağını soyledi ve bunun adımlarını da atmaya başladılar. Ortalama 6 bin gibi bir ucret alacağımın garantisini verdi. Ben de buna olumlu bakıyorum. Ancak calışmakta olduğum firma da bunu hissedip o firmaya goturulmemem icin benimle sozleşme imzalamak istedi fakat sonrasında biz sana guveniyoruz, bizim cocuğumuzsun sen, firmamızın onemli yapı taşlarındansın deyip maaşımı 4 bine cıkardı. Hala sadece sağlık sigortam var ve 6 aya kadar normal sigortamın olmayacağı soyleniyor. Ama yoneticilerimin karşı tarafa gitmem gibi bir durum karşısında huzursuzlanıp cirkefleneceklerini bildiğimden onlara bunun olmayacağının guvencesini de vermiş bulundum. Bugun muşterimizin firmamız ile bağlarını kopardığını oğrendim ve eminim cok yakın bir zamanda beni hemen yanlarında gormek isteyecektir. Lakin ben daha once boyle bir şey yapmadığımdan kısa surede nasıl kılcıksız bir şekilde bu durumdan sıyrılıp diğer firmaya gecebilirim bilemiyorum. Sizlerden tavsiye beklemekteyim.