Merhabalar,

Ben Yağız 06/09/1997 doğumluyum. Ankara'da yaşıyorum.
Genelde başvuru yaptığım siteler linkedin, kariyer, yenibiriş, secretcv, işinolsun, elemannet
Arabam yok, motorum yok, B ehliyetim var. Photoshop vs bilmiyorum, oğreneceğim. Genelde LoL oynuyorum.
2015'te Kocaeli Universitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bolumune yerleştim.
2017'de Anadolu Universitesi acık oğretim Marka İletişimi'ne kayıt oldum bu yaz nasipse mezun olacağım.
2018 yazı 3 farklı yerde calıştım, okul başlayınca Kocaeli'ne dondum.
Bu sırada annem kemoterapi gormeye başladı, neyse ki 2020 sonlarına doğru atlattı.
Temmuz 2019'da Kocaeli Universitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bolumunden mezun oldum. Mezun olur olmaz iş aramaya başladım. Askerliğimi yapmadığım icin hicbir şirket olumlu donmedi.

Ağustos 2019'da tecilimi bozdurdum. Tercihlerimi yedek subay, yedek astsubay ve er yaptım, bu seferde tecilim bozuk olduğu icin olumlu donuş alamadım.
Mart 2020'de er statusu cıktı (24 Ocak 2020 hic bu kadar uzulduğumu hatırlamıyorum.)Ve askere gittim. Mart başı zaten ilk COVID vakası baş gosterdi. Askerde telefonumu alınca iş başvuruları yapmaya devam ettim. Asker'de KPSS'ye girdim. 59 aldım. Leş.

Eylul 2020'de geldim, bir ay dinlendikten sonra tekrar iş başvuruları yapmaya başladım. Gunde ceşitli iş başvurusu sitelerinden 100 başvuruya yakın yapıyordum. Aşırı ilgi gosterdiğim ve beğendiğim iş ilanlarına da şirketlerinin insan kaynaklarını bulup mail atıyordum.
Ekim'de bir kopek oteliyle goruştum fakat haftada bir gun hafta ici izin, sabah 8 akşam 19.İş eve metroyla 1.5 saat uzaklıkta. Yani benim sabah 6'da uyanıp (en iyi ihtimal) işe gitmem gerekiyor, akşam da evime 21.30 da gelebilecektim. Asgari, yol, sigorta, yemek orada yeniyor. Kabul etmedim.
Koklu bir şirketin Alarm İzleme operatoru ilanına başvurdum. Online mulakata aldılar. Hala hatırladıkca sinir olurum. Kendimi cok iyi ifade ettim IK İşe alım uzmanı da bu şekilde beyanı oldu fakat hala gercekten sinir oluyorum iki kişi daha vardı tecrubeniz az, neden calıştığınız yerlerde az calıştınız vs, iş gecmişiniz yok. Diyorum yazın 1 ay 1 ay calıştım cunku OKULA DONMEM GEREKİYORDU. Okul bitince iş aradım, bulamadım, askere gittim, bulamadım. Ne yapayım yani. Oradan da geri donuş yapmadılar.

Kasım sonrasında artık kendi sektorumden bir işi yapmanın hayal olduğunu duşundum, iş başvurularımın yanı sıra kasiyerlik, mağaza satış danışmanlığı gibi yerlere de bakmaya başladım eve yakın. Ama o da yok. Depo elemanı, cağrı merkezi muşteri temsilcisi, yok.

Ya kadın arıyorlar ya da 2 sene tecrube. Yok.

Mart ayında askere gideli bir sene olacak. Ben hala iş bulamadım, bulamıyorum. Yok.

Herkes boyle, pandemi işte, vesaire. Allah'tan annem ve kız arkadaşım maddi manevi destekliyorlar beni. Ama canıma tak ediyor. Bıktım artık. Kız arkadaşıma aldığım hediyeyi annemden aldığım harclıkla vermek istemiyorum. Eve gıda alış verişi yaparken sadece amele gucunun işe yaramasını değil bende maddi katkıda bulunmak istiyorum. Ama yok. Yok oğlu yok.

Haberlerde "gencler iş beğenmiyor", "işsizlik diye bir şey yok" falan goruyorum. Sinir oluyorum. Evet abi bir iş beğenmiyorsam o da bir şeyleri satma işi. Saha satışta calıştım bir internet sağlayıcısının. İstifa ettim. 2018'de. Telefonda bir şeyler pazarlamak, onlar olmuyor Turkiye'de.

Borclar alıyor başını gidiyor. Bazen duşunuyorum bilgisayarı satsam mı diye, bu sefer evde iyice kafayı yiyeceğim. Kart borcu 20'ye yakın annemin ve elde nakit az kalıyor. Benim KYK odemesi Temmuz'da başlıyor.

Allah'tan sağlıklıyız. Kız arkadaşım, ben ve annem. Onlar dışında hayatımda iyi giden hicbir şey yok. YOK.

Bir umutla yazıyorum vs diye bir şey yok. Neden yazdığımı da bilmiyorum. Belki bir oneri falan verirsiniz diye duşunuyorum. Vermeseniz de olur sorun değil. Dini butun biri pek değilim ama en azından yazıyı gorurseniz bir kere dua edin.

İsteyen kişilere CV'mi atabilirim.

Ben hala başvurularıma devam ediyorum. Kız arkadaşım İstanbul'da seneye Ankara'ya gelecek o calışıyor, annemle tek yaşıyoruz diye hep Ankara'dan bakıyordum ama canıma tak ettiği icin şehir dışı ilanlarına da başvuracağım. Kocaeli'de okudum, İzmir Karşıyaka'lıyım iki şehire de bakacağım. Kız arkadaşımda calıştığı yerden Ankara icin transfer istedi ne olacak bilmiyorum.

Bıktım bu *{{$½£$# hayatından.

Teşekkur ederim, geceniz guzel olsun.

[email protected]