Lisans mı yoksa yurt dışı mı?
Kariyer0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- Kariyer
- Lisans mı yoksa yurt dışı mı?
-
19-10-2022, 23:50:55Merhabalar arkadaşlar; once belirteyim uzun bir yazı olacak, okuyanlara şimdiden teşekkurler. Ben şu an iki yıllık bolum okuyorum, bolumum animasyon ve modelleme uzerine dolayısıyla on lisans mezunu olacağım. 3 boyutludan ziyade mezun olunca 2 boyutlu animasyona yonelmek istiyorum, cizimim de iyi kendimi daha da geliştirmeye calışıyorum hem program hem cizim uzerine. 3 boyutlu programları da biliyorum Cinema 4D, 3DS Max, Fusion 360 temelim var kullandım. Ama dediğim gibi iki boyutluda gelişmek ve iş yapmak istediğimden dolayı o alanda kendimi geliştirmeye calışıyorum. Şu an Adobe Animate ve Clip Studio Paint Ex calışıyorum derslerden vakit oldukca. Bir yandan anatomi ve karakter tasarımı calışıyorum. 2 sene mezuna kaldığımdan dolayı bolumdekilerin coğundan yaşım buyuk. Lise ve mezun donemlerimde cidden zor zamanlar yaşadığımdan dolayı gec girebildim. Bizim lise ve onceki okuldaki arkadaşlara bakıyorum ya son seneleri lisans icin ya da bircoğu işe girip calışmaya başlamış bile. Bense hala okuyup bir yerlere gelmeye cabalıyorum bu biraz bana koyuyor. Okuldaki hocalarımız cok bir şey oğretemiyorlar ne yazık ki şu ana kadar YouTube uzerinden ve Udemy'den aldığım derslerle buraya kadar gelebildim desem yalan olmaz. Yaşımın verdiği bir şeyle artık iş hayatına atılmam gerektiğini duşunuyor, hissediyorum. Şimdi benim asıl sorum burada başlıyor. İki boyutlu animasyon sektorune girip gelişmek istediğimi soylemiştim. Ulke olarak Japonya'yı duşunuyorum. On lisansı, lisansa tamamlayıp oyle mi yurtdışına cıkmalı, yoksa bir sene boyunca kendimi cizimlere, animasyona ve dile adayıp on lisans mezunu olarak oyle mi gitmeliyim? Cidden kafam cok karışık. Şu an kariyer planlaması bir yandan, donem projeleri bir yandan, cizim ve ekstra kendi calışmalarım, sonra DGS hazırlanması ayrı bir yerden, Japonca calışmaya başladım, orası da var. Cok yorgunum zaten, eve tıkılıp kaldım. Onun ayrı bir verdiği bunalım var. Sizce ne yapmalıyım?