Bir kadın savcı olamaz mı?
Kariyer0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- Kariyer
- Bir kadın savcı olamaz mı?
-
19-10-2022, 23:16:15Ben daha once hayatımda internette hic soru sormamıştım. İlk defa bu sitede soruyorum cunku bu konu hakkındaki diğer insanların goruşlerini merak ediyorum. Bu konu biraz icimi dokme konusu olabilir ve uzun olursa kusura bakmayın şimdiden. Ben uzun yıllardan beri savcılık hayali kuran biriyim fakat ailemden ve cevremden olumsuz yorumlar aldım bu konuda. Her zaman bana "Savcılık bir kadın icin cok zor, yapamazsın, zorlanırsın, kolay bir meslek değil." dediler. Destek cıkan kimse olmadı. Ailem bana sayısalı sectirdi lisede fakat sayısalı hic yapamadım. Yapamayacağımı da biliyordum ama cevre baskısı yuzunden sectim işte. Neyse, internetten surekli eşit ağırlıkta olan dersleri calıştım ama tabii ki aile zoruyla sayısaldan sınava girmek zorunda kaldım. Ve sonuc, tabii ki berbat... Seneye eşitten girip savcı olmak istiyorum. Tabii ki hÂl bu kararımı destekleyen birisi yok. Acıkcası ben kadınların her şeyi başarabileceğine inanan biriyim. Biz her şeyi olabiliriz istersek. Tabii, buradakiler ne duşunuyor bu konuda, onu da merak ediyorum. Umarım olumsuz cevaplar gelmez.