Daha sıralamalar acıklanmasa da kendime bir yol haritası cizmek istediğim icin tahmini bir sıralamayla diş hekimliği ve muhendisliğin tutabileceğini duşunuyorum. Normalde tıp istiyordum ve doğuda bir tıp tutsa bile giderim diyordum. Hem mesleğin garantisinden hem de sevdiğim bir iş olmasından dolayı. Diş hekimliği pek duşunmuyordum, tıp olmaza bilgisayar muhendisliğine giderim diyordum kucuk bir yazılım gecmişim olduğu icin. Şu anda IE tıpın tutması cok zor olduğundan meslek araştırmaya başladım ve diş hekimliğine bir şans vermek istedim. Meslek genel olarak hoşuma gitti, zaten sağlık alanında calışmayı da istiyordum. Ama cok fazla fakulte acılması ve atamaların cok az olması nedeniyle işiz diş hekimleri olabileceğini gordum. Bu yıl diş hekimliğine girersem 5 yıl sonra işsiz kalır mıyım? İşsiz kalmamak icin kendimi nasıl geliştiririm? Ve bilgisayar muhendisliği ile karşılaştırılınca hangisinde meslek hayatında daha rahat ederim? Diş hekimi olarak yurt dışına cıkmak istersem ne yapmalıyım? Bu gibi sorulara yanıt verebilirseniz cok mutlu olurum. Birkac gundur kafayı yemek uzereyim sadece tıp kazanmak işsiz kalmamak demek ve diğer tum mesleklerde işsiz kalmak gibi bir sorunu da duşunmek gerekiyor. Şimdiden teşekkurler.