İyi geceler hepinize. Aramızda E-Ticaret ile ilgilenen var mı diye bir sormak istedim. Ben bu alanda calışmalar yaparak kendimi geliştirmek ve gelir elde etmek istiyorum. Fazla uzatmadan sorularıma geceyim.

1- Oncelikle Trendyol'da birkac adet orgu bileklik tasarımı gordum ve gercekten cok hoşuma gitti. Genel olarak bakıldığı zaman da takı gibi şeylere talebin cok fazla olduğunu gozlemledim. Şimdi ben 3-4 farklı tasarıma sahip bir urun uretsem, bunları Trendyol'a koysam bir sorun cıkar mı? Yani demek istediğim şey şu: Bir urunu satmaya başlamadan once illa o urunden bir suru stok mu yapmam gerek? (200-300 adet) Ben talep coğunluğuna gore başlamayı duşunuyorum.

2- Yaşım 16. Trendyol'da satış yapsam kendi uzerime yapamaz mıyım? Yani yaşım kucuk olduğu icin herhangi bir aile bireyimin mi ustune olması lazım soz konusu satıcı hesabın?

3- Diyelim ki Trendyol, Hepsiburada, Ciceksepeti gibi yerlerde guzel bir satış endeksi yakaladım. Daha sonra Amazon gibi yerlerde de yapmaya başladım. Yaşım da 18-19 olduğuna gore kendi şirketimi acabilirim. Bu durumda Amerika veya herhangi bir Avrupa ulkesinde vize alma durumum nedir? (Kalıcı olarak yaşamak icin)

4- Kargo işi. Arkadaşlar bu işin kargolama sureci tam olarak nasıl işliyor? Kendim gidip kargo firmaları ile ekstra anlaşma mı yapmam gerekli? Ortalama 10-15 liralık bir bileklik icin kimse 20 TL kargo odemez diye duşunuyorum.