Konuya hızlı bir giriş yapayım. Yaşım 23, iki on lisans okudum. Bu sene DGS'ye girdim, tercih yaptım. Orgunden 4 yıllık okumak istiyorum, daha once iş aradım ama bulamadım. Ben de babamın yanında calıştım. Tabii yardım icin gidiyordum. Okuduğum alanlar pazarlama ve web tasarım işimle babamın işi ile alakalı değil ama iş tecrubem olmadığı icin başvurduğum ilanlarda işe alınmadım. Ben de bu sene Vatan Bilgisayar'a falan başvurdum. Kariyerden firmalara başvuru yapıyorum. Şimdi askerlik de halledildi fakat bu sene bahsettiğim uzere 4 yıllık orgun okuyacağım. Nasıl olacak? Okula gitsem Full bu sefer. 23 yaşındayım, iş tecrubem yok. Bu sefer de girip bir yere calışmayacağım. CV boş kalacak, staj ile vakit kaybetmek istemiyorum. Parttime maaşı cok az. AOF okusam diyorum, guzel bir universitede okumak istiyorum cunku. Artık işler falan hep o tarafa donmuş. Herkes guzel universitede, guzel bolumde okuyan eleman arıyor. Okulu kazanınca hocalara soylesem uygun gorulur mu, durumu anlatsam? Yaşım buyudu, artık işe girme yaşı. Para lazım oluyor. Boş boş oturmak istemiyorum. Devam zorunluluğu falan var mıdır ki? Bir akıl verin, arkadaşlar.