Merhaba. Konya'da guzel bir meslek lisesinin bilişim lisesine girdim. Nitelikli sayısal ağırlıklı bir lise. Aslında puanım bazı Anadolu liselerine de tutuyordu fakat zaten alacağım eğitimi meslek lisesinde de alır ayrıca yanında da kendimi meslek alanında geliştiririm diye duşundum. Kronik kalp rahatsızlığım var. O yuzden yoran bir iş zaten yapamam. Zaten makine otomasyon falan beni o kadar da ceken şeyler değildi. Dal secmem gerekiyor sene sonunda fakat bana verilecek eğitim hakkında bir fikrim yok yani bana sectiğim bolumun işini yapabilecek kadar detaylı bir eğitim veriyorlar mı? Cunku meslek lisesinde okuyan abilerim var onlar bu kadar detay oğrendi makine ve elektrik bolumlerinde. Mesela veri tabanı programcılığı secersem bana bir veri tabanı kodlayabilecek kadar eğitim verecekler mi? Veya ağ işletmenliği secersem siber guvenlik alanında işte ne bileyim. Guvenlik acıkları tespit edip onları kapatacak kadar bilgim olacak mı liseden cıktığımda? Tabii ki de yıllarca bu işi yapanlar kadar bilgili olmayacağımı biliyorum veya universite okuyanlar kadar bu işler tecrube işi. Ben zaten bu işin Universitesini de okuyacağım inşallah zaten başarılı bir oğrenciydim okullar uzaktan oldu acıldıktan sonrada dediğim gibi kalp rahatsızlığım yuzunden gidemedim okula. Bu da beni matematikte geri duşurdu. Bu yuzden LGS'de cok iyi bir puan alamadım. Bu konuları bilen veya bilişim bolumunde okuyan arkadaşlar varsa cevap verirlerse sevinirim.