Arkadaşlar oncelikle hepinize selam olsun.
Ben 2020 senesinde liseden mezun oldum ilk sene pek başarı elde edemedim ve mezuna kaldım. Mezun senem ozel sebeplerle cok calkantılı gecti ve oncekine gore ne kadar başarılı olsam da yine kendi capımda bir başarı elde edemedim.
Ben işin parasına bakan birisiyim haliyle doktor da olurdum asker de muhendis de... Yeter ki bana yetecek parası olsun idi tum olay. Ama yine başarısız olunca dedim ki "ulan madem ac kalacağım bari sevdiğim işi yapayım " deyip kimya muhendisliği yazacaktım hem de bulunduğum şehirde kalacaktım. Ancak annem teyzemin biraz sozlerine aldanıp inşaat muhendisliği yazmamı istedi ( teyzem tekniker eniştem ise inşaat muhendisi). Ancak ben yıllardır bir suru Boğazici, ODTU mezunu olup iş bulamayan inşaat muhendisi gordum ve sektorun ulkede ne kadar bitik olduğunu biliyordum haliyle reddettim.
Bu durum bizi biraz kavgaya surukledi. Ben ise annemle tartışmak, kavga etmek istemiyordum. Ben de ona "babamla konuş piyasanın ne kadar bitik olduğunu gor " dedim.
Dipnot: Babam inşaat muhendisi Rusya'da calışıyor annemle 2007'de ayrıldılar kendisi hicbir zaman yanımda olmamış beni surekli kandırmış birisi.
Ama durum ters tepti babam " Rusya'ya gelir burada bizim şirkette calışırsın vs" gibi sozlerle benim de kanıma girdi ve o gazla inşaat muhendisliği yazdım ege universitesinde. Ve şimdi babamla ozel sebeplerle kavga ettim burada olsa neredeyse onu doveceğim kadar kotu bir şey... Haliyle işsiz kalmaktan korkuyorum resmen hayatımı yaktım cok pişmanım sizle paylaşmak istedim umarım konuyu doğru yere acmışımdır ve oneriniz varsa dinlemeye hazırım.
Aileye guvenerek inşaat muhendisliği yazdıktan sonra aile ile kavga
Kariyer0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- Kariyer
- Aileye guvenerek inşaat muhendisliği yazdıktan sonra aile ile kavga