Norvec'te calışmak ve yaşamak icin ne yapmalı?
Kariyer0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Kariyer
- Norvec'te calışmak ve yaşamak icin ne yapmalı?
-
19-10-2022, 22:33:04Derin bir duşunce fırtınasından sonra 1 senelik nerdluğmden cıkarak yurt dışına cıkmaya karar verdim. Bunun nedeni fikir ve hayallerimi burada gercekleştiremem. Bunun nedeni doğal olarak finansal sıkıntılar ve insanlar. Halihazırda bir sınava hazırlanmaktayım ve veterinerlik okumak istiyorum olmasa bile bunu hobi olarak yapma peşindeyim. Fazla tarihceme gecmeyecek olursam hayvanlar ve sanat uzerine uğraş veriyorum, ki bu durumda bu ulkede pek kolay değil bu... Aklıma ilk gelen iskandinav ulkeleri oldu, Norvec İsvec Finlandiya vs. araştırdım nasıl gidilir, gitmek icin ne lazım, mavi yaka meslekler, oturma izni, nasıl meslek bulunur, kira ve market fiyatları, gider harcamalarımı maksimuma alırsam ne kadar kazanc sağlarım gibi sorular. Bundan da daha onemli orada yaşayabilir miyim sorusu oldu. Biraz kafa yorunca benim gibi utangac ve soğuk birisi orada tek başına yapamaz
o yuzden kaderime mahkum kalmış yakın arkadaşımla hayaller kuruyoruz. Genellikle geyik yapıyoruz fakat burada yapacağım birikim pasaport ve iş goruşmeleriyle cidden gitmeyi planlıyorum. Benim sizden istediğim şey bu işi nasıl yaparım? Nasıl giderim? Gidince ne yapabilirim? 10 - 13 senelik Norvec seruveninde ne şekilde birikim yapabilirim? Bu birikimi yaparken ne tur hayallerimi gercekleştirebilirim? Ve lutfen siyaset veya ulkeyi terk et mevzusu yapmayın benim ailem burada ve yaşamak istediğim bir hayatım var.