Şu an liseye gidiyorum ve makine ve tasarım teknolojisi bolumunu okuyorum. İlerisi icin bazı duşuncelerim var yurt dışına gidebilmek veya gitmemek gibi. İlk olarak liseyi bitirdikten sonra universitede makine muhendisliği okuyup Amerika veya Almanya'ya gidebilir ve orada calışabilir miyim mumkun mu? İkinci hedefime gelirsek aslında yurt dışına gitmeye calışmak yerine ulkede kalıp polis veya oğretmen olmaya calışmak ama o kadar fazla oğretmen var ki akıl kÂrı bir hareket olur mu bilemiyorum. Polis tanıdıklarım var bu senin son hedefin olsun diyorlar ama pek doğru bir soz olduğunu da duşunmuyorum son hedef konusunda. Aslında cok yurt dışına gitme hayali olan biri değildim ama son zamanlarda bu isteğim cok arttı gidip Amerika da bir hayat kurmak orada eğitim pahalı olsa (ileride cocuğum icin) orada tutunabilirim diye duşunuyorum tabii gidebilirsem. Tabii bunun icin guzel bir ingilizcem olması gerekiyor ama oğrenebileceğime inanıyorum şimdiden başlayacağım cunku orada dışlanmak istemem. Kısaca boyle duşuncelerimi belirtmek istedim her turlu onerilerinizi alırım.