Selamlar,
Grafik tasarım alanında neredeyse 10. yılını doldurmuş bir tasarımcı olarak gereken her konuda kendimi yetiştirdiğimi duşunuyorum. 7 aydır ozel bir ajansta calışıyorum. İlk başladığım zamanlara gore iş yuku arttıkca maaş daha az oranda bir artış gosterdi. (o da asgari ucretteki zorunlu artıştan dolayı) devir kotu, biliyorum farkındayım ama psikolojik acıdan kendimi hic iyi hissetmiyorum. İlk 5 ay boyunca ekstra bir gelir beklentisinde olmadan gunde 9 saat ofisteysem 12 saate kadar aralıksız ekstra mesai yapıyordum ve bu şekilde işleri bitirmekten zevk bile alıyordum, her zaman zevk alabilirim ama inanın ozellikle yeni maaş teklifinden sonra benimle dalga gecildiğini hissetmeye başladım. Bir nevi tum iyi niyetim suistimal edilmiş olup, emrivaki yoluyla benden ekstra ofiste kalmamı beklemeye başladılar. Patronum sanki karşısında cocuk varmış gibi, gecen zaman zarfında 3 kat iş yukunu dikkate almayarak her şeyin pahalılaştığından ve haliyle maaşıma sadece %20 zam yapabileceğinden bahsedip iş sozleşmesini onume koydu. İşe ilk başladığım zamanlarda bir iş sozleşmesi yoktu. Şimdi imzaladığım iş sozleşmesine gore aslında 2 ay deneme surem var. Normal şartlarda 6 aydan fazla calıştım, maaş yattı, sigorta odendi ama sozleşme yeni yapıldı. İstifa etmeyi duşunuyorum. Nasıl bir yol izlesem?