Universite vs cıraklık okulu vs berber vs sanayici
Kariyer0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- Kariyer
- Universite vs cıraklık okulu vs berber vs sanayici
-
19-10-2022, 21:42:43İyi gunler. Benim bir kuzenim var. 16 yaşında. Dersleri ezelden beri kotu. Kendisi Antalya finike ilcesinde yaşıyor. Az once beni aradı. "babamgile cırak okulu icin yalvarıyordum ya kabul ettiler" dedi. Kendisi 2 senedir meslek lisesindeydi bu arada. "abi babamgil bana orayı gosterdi cok kotu calışılan yer ortam" vs şeyler dedi. Sonra bana danıştı "sence o kotu sanayi mi yoksa berberliğe mi gideyim" diye. Şimdi kendisi ozunde cok temiz cok da komik kuzen olarak sevdiğim eğlendiğim pırıl pırıl biri. Dersleri berbat durumda. Ama el işlerine genelde kafası basıyor eli de yatkın. Şimdi ben bu cocuğun 2 senede ortama ayak uydurduğunu gorunce (meslekte yani) ister istemez uzuluyorum. Değişik Instagram storyleri falan gibi bilirsiniz az cok meslekte nasıl olduğunu. Ortamlarını yedikleri ictiklerini paylaştıkca "bu cocuğa ne olmuş oğlum" diyorum. Şimdi size olan sorum bu cocuğun hangisinde eğitim alması doğru olur hangisinde rahat eder. Berber olursa eğer onu kesilmeyecek iş diye duşunuyorum. Sanayici olsa babası asgari kazanıyor sermaye oluşturamaz ilcede de cok tanıdıkları yok yani cevre de oluşturamaz. Berber olursa eğer ben sosyal medya gucu ile ona muşteri cekmesine yardım ederim ileriye donuk olarak. Babası falan da "universite okusun uzman olsun" diyorlar. Şimdi kendimden biliyorum az cok ortamında yetişim askerlerin babamdan dolayı uzman olursa bu cocuğu uzerler. Kendisinde kurnazlık da var ama uzerler saf da bir cocuk. Universite kısmında da barajı bile gecemez diye duşunuyorum. Cocukluğundan beri 10 denemeden fazla cozmemiştir. Yani anlatabildiklerim bu kadar umarım acıklayıcı olmuştur. Hangisinin onu acık hangisi rahat dediklerimi dikkate alarak bilen tecrubesi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim. Şimdiden teşekkurler saygılar.