Merhaba.
22 yaşındayım ve şu ana kadar pek PC ile aram oyun dışı olmadı.
Fakat gectiğimiz aylarda oğretmen olan fakat 20 senedir PC ile, web tasarım ile grafik tasarım ile ilgilenen amcam bir iş teklifinde bulundu.
PC almamı ve beraber iş yapabileceğimizi hatta yazılım şirketi acmak istediğini soyledi.
Ben de gittim bir laptop aldım ve şu an HTML5, CSS, WordPress dersleri alıyorum internetten. Daha sonra grafik tasarıma gececeğiz, 3 ay icinde coğu alanı gorup en mutlu olduğum en keyif aldığım alanı secip kendimi tamamen o noktaya yonelik geliştireceğim.
Birinci sorum şu: Vaktim var ve kendimi geliştirebilirim. Fakat bu işi cocuklugunda oğrenmeye başlayan birisi gibi olur mu?
Mesela ileride olurda başka şirketlere girmek isterim diye sınava giriyorum bu sene bu işle ilgili diploma alacağım. Kısacası tamamen ciddiyim bu konuda.
Ama Photoshop oğrenmek ne bileyim web tasarım oğrenmek bunlar zor mudur?
Daha doğrusu 1-2 sene boyunca kendini tek alanda geliştirmiş bir girişimci piyasada iş yapabilir mi? Hic olmadı "diploması ile birlikte" bir işe girebilir mi?
Biraz araştırınca negatif yorumlar gorsem de kendini bu işe adamış ve 2-3 bilmiyorum artık kac senedir kendini geliştirmek icin emek sarfetmis bir insanın ben bu işi yapabileceğine inanıyorum. Sonucta herkes annesinin karninda ogrenmiyor. Bu konuda fikriniz nedir?
Bir de Photoshop oğrenmeye bu ay başlayacağım ikinci sorum ise Photoshop oğrenmek profesyonel olabilecek duzeyde bilmek zor mudur? Kac ay-yıl emek gerektirir ve uzerine duşen birisi tamamen oğrenebilir mi?
Şimdiden teşekkur ederim herkese iyi gunler.