Sana iş bilincini ve sektoru oğreten Yorucu, gec cıktığın ve stresli iş mi?
Ust kademe calışanlar tarafından iş binidirilip ezildiğin, ancak erken cıkabildiğin rahat iş mi?

Aslında daha detaylı bir yazı yazmıştım. Bu kararsızlığımda bana bir oneri sunabilir misiniz dostlar? İyi sosyaller.

Surprizbozan: Detaylı konu yazısı 2 seceneğim var, birisine komi birisinde cırak oluyorum. Evet bu yaşta.
1 işte hem tezgahtayım hemde dukkanın temizliğiyle ilgileniyorum. Burada cırağım. (!)
Diğer işim kafeterya da hem garson hem komilik.

1. işimin avantaj ve dezavantajları:
İşe sabit ve gec vakitte girmek
sabit ucret almak
işin ustası olmak.

Yoğun ışık ve kalabalık ortam (stresi cok fazla)
Dukkanın temizlik işleri ve masalarına tamamen sen bakıyorsun. Ustune ustaya işinde yardım ediyorsun. (kafeteryaya oranla kucuk işletme)
Gece 3 e kadar calışıyorsun

2. İşimin avantaj ve dezavantajları
Yorucu olmayan ve dinlenme haklarının bulunduğu iş
Haftada bir gun izin
en gec 1 e kadar calışıyorsun
Seninle aynı kademe elemanlarla calışmak

Tecrube oğrenemediğin para kazanmak icin yapılan iş
Durust adamın ezildiği, sorumsuzluğun calışanlar arasında epey fazla oluğu iş
Saat belirleme ve sosyal haklar sorunsalı.
Erken verilen yevmiye
Daha az ucret (en fazla 20 tl oynuyor.)

İki işi de deneyimlemiş birisi olarak 1. işimi daha cok seviyorum cunku birşeyler oğrenebiliyorum ve komut almıyorum. Ancak epey stresli ve yorucu iş. Her ne kadar akşama doğru işe başlasam da iş yorgunluğundan dolayı kendime gelemiyorum. Hem işyerinde hemde evde ufak da olsa yalnızlık cekiyorum. 2. işi de sırf rahat olduğu icin calışmak istiyorum ancak belirtmiş olduğum gibi el ustunde tutulan kademesi belirsiz elemanların iş bindirmesi durumu oldukca can sıkıcı. Patronun tınlamaması da ayrı sorunsal.