Arkadaşlar merhaba. 18 yaşına 2 ay once girdim ve neredeyse guzel bir meslek bulamadım. Bu sebeplerden dolayı ailem ile cok tartışmalar yaşıyorum. Sadece bu sebeplerden dolayı da değil. Bundan 5-6 ay once Avrupa yakasından Anadolu'ya taşınmadan once ayakkabı işinde calışıyordum ve 6 senelik mesleğimdi ama Anadolu yakasında maalesef bu tur yerler yok. Coğu yerler tekstil ve tekstilde calışan varsa o işin ne kadar zorlu ve eşitsizlik icerisinde calıştırıldığını herkes iyi bilir. 150 TL yevmiye ile bayrama kadar calışırım dedim ve artık dayanamadım cıktım. Bu sebepten dolayı babam ile tartışma yaşadık ve bana ağızından hic duymayacağım bir soz soyledi: "ya o işe donup calışırsın ya da bu evden gidersin, kapı orada, arkandan da hic ağlamam" diye. Hayatımın en ağır sozunu almış olabilirim. Sanki onun gozunde kole gibi gordum kendimi. Bıcak saplasa daha az acıtır diye bir soz vardır ya, işte o sozun gercek olduğunu bu kelimelerden sonra anladım. Bana bir baltaya sap olamazsın dedi ama 6 seneden beri calışarak hicbir şeyim olmaması benim elimde değildi cunku. Amacım kendimi acındırmak değil, sadece icimi dokmek istediğim biri olmadığı icin buraya yazıyorum. Oyunlarla ile ilgi alanım buyuk olduğu icin kendimi sadece oyunlar oynayarak toparlayabiliyorum ve internet kafeden aldığım bilgisayarımı satıp Antalya'da bir otalde lojmanlı bir işte calışmayı duşunuyorum ama bunun hakkında hicbir fikrim yok, nasıl başvururum nereleri tatil yerleri vs ve maalesef ortaokul 6. sınıf da bıraktığım icin alırlar mı hic bilmiyorum bana yardım eder misiniz?
Dosya Ekleri

unnamed.png 157,1 KB · Goruntuleme: 8