Merhaba arkadaşlar, 20 yaşında universite stajı yapan biriyim. Bilgisayar programcılığı okuyorum ve yakında da mezun olacağım. İstanbul'da adı duyulmuş bir ozel okulun genel mudurluğunde 1 aylık stajımı yapmaktayım. İş yerine uygun ayakkabı, keten pantolon, siyah gomlek ve sinek kaydı şekilde tıraşımı oluyorum.

Ama butun bunlara rağmen calıştığım yerdeki genel mudur ise uzun sac istemediğini dile getirdi. Hayır ben her gun saclarımı yıkayıp, makineyle duzleştirip, dağılmayacak şekilde bağlayan ve elektriklenme olup da dağılmasın diye de krem kullanan birisiyim. Ayrıyeten sakalımı da hep kısa tutup asla kesmezdim ama sırf bu yer istiyor diye kestirdim, ama butun bu kılık kıyafet ve sakal kurallarına uymama rağmen şimdi de sac mevzusuna takıldılar.

Ailem de burada işe girmem icin bana baskı yapıyor. Sizce ne yapmalıyım? Buranın bana boyle katı kurallar koyup kişisel gorunuşum hakkında sert olmaları doğru mu? Ki burada kadınlar oldukca ozgur ve serbest giyinebiliyorlarken neden erkekler keten pantolon, bol gomlek ve sinek kaydı tıraş, kısa sac'a hapsolup hepsi diğerinin birer klonu gibi gorunuyorlar?

Sizce? Her ne istemesem de, onlara uyup saclarımı kesmeli ve işi girme ihtimalimi arttırmalı mıyım?
Yoksa bilgisayar programcılığı icin İstanbul Anadolu yakasında iş bulmak icin, stajımı yaptıktan sonra bu yerden vaz mı gecmeliyim?