Yazılımla uğraşmaya başladım. Bir yere gittim ve bir kadın insan kaynakları gorevlisi: "Diplomasız anca asgari ucret kazanırsın. Alaylı yazılımcılar iyi yerlere gelen var. Ama istisna." şeklinde konuştu.

Sizce nasıl bir şey? Olmayacaksa boşuna emek vermek istemiyorum alaylı yazılımcı olarak. Bir yerde profesor oğretiyor. Alaylı yazılımcıda kendin oğreniyorsun. Alaylı yazılımcıda başın sıkıştığı zaman soracak sadece forumlar oluyor. Ancak universite de hoca var. Kafam karıştığında gidebilecek bir hocam var. Mesela C#'ta, for, do while konularını tek tek sorunları araştırmak 2 gun surer. Hocanın yanına gidersin 4-5 saatte bitirir.

İşte bunları duşunuyorum. Yazılımı bırakmak istemiyorum. Universiteye gitmek gerek var mı? Aslında universite okumak iyi olur mu diye duşunuyorum. Ders temelim yok ve o yuzden kazanamam. Bari alaylı yazılımcı olayım dedim. Doğru bir şey mi bu? Şimdi de emeklerim boşa gitmesin.

Yazılım yapıyorum; bunda irade gosterip calışıyorum. Ama ustte yazdığım gibi ders temelim yok. Dun yazılımdan 30 tane video baktım. Netten araştırdım ve buldum. Biraz hararet bastı. Ama sonunda buldum. Mesela orada bir hoca olsaydı daha rahat cozerdim.

Alaylı yazılımcı olarak evde oğrenmem işe yarar mı? Bunu meslek olarak yapacağım. Dersi yapamıyorum. Ayrıca tekrar dediğim gibi ders temelim yok. Yazılıma başlayalı 4. gunum. Aklımda soru işaretleri var. Acaba hangisini yapayım diye. Alaylı yazılımcı guzel olarak duşunuyorum. İş bulma konusu ne olacak?

Parası da onemli. Boşuna emek cekmiyor yani. Ona dikkat etmek gerekiyor.