Oncelikle merhaba, kucukluğumden beri bilgisayara karşı bir ilgim var ve ilgilenmeyi cok seviyorum. Bilgisayar karşısına oturunca ister oyun oynayayım, ister başka bir şey yapayım saatlerce oturmaktan sıkılmam.

Şu an 10. sınıfa gectim, calışırken bir hedefimin olmasını istiyordum. Ortaokulda universite bolumlerini pek bilmezdim, liseye gecince yavaştan araştırmaya başladım ve en cok hoşuma giden bolum yazılım muhendisliği bolumu olmuştu.

Buraya kadar hicbir sorun yok, sorun son zamanlarda başladı. Yaklaşık 1, 2 senedir suren bir virus paranoyam var. Bu 1, 2 sene icinde bazı hesaplarımda guvenlik acıkları meydana gelmişti ve cok korkmaya başlamıştım. Bu paranoyam gitgide azaldı, fakat son bir aydır yine fazla paranoyaklaştım. Bu sırada aklıma, "yazılım muhendisi olursam viruslere daha yakın olacağım" gibi duşunceler kapıldı ve hedefim olan bolumden korkmaya başladım. Hedefimden uzaklaşınca da ders calışırken kendimi motive edememeye başladım ve hala edemiyorum. Bu yuzden eksik konular biraz birikti ve yetiştirmekte zorlanıyorum.

Ozetle, viruslerden dolayı hayalimdeki meslekten korkar hale geldim. Aileme bir kez paranoyam hakkında danışmıştım onlar takmamamı soylemişti ama duşunmeden de edemiyorum kafamı yiyip bitiriyor. Sizce ne yapmalıyım?