Londra, İngiliz hukumeti kabinesinden gelen istifa haberiyle sarsılmaya devam ediyor.. Ulkede uyguladığı ekonomi politikaları nedeniyle eleştirilen Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng, İngiltere Başbakanı Liz Truss tarafından gorevden alınmıştı.. Olayın uzerinden beş gun gecmesinin ardından yeni bir gorevden alma haberi daha geldi.. Başbakan Truss'ın 43 gun once atadığı İcişleri Bakanı olan Braverman gorevini bıraktığını duyurdu. Braverman, Twitter'dan paylaştığı istifa mektubunda, kişisel e-postasını kullanarak resmi bir belge gonderdiğini ve kuralları teknik olarak ihlal ettiği gerekcesiyle gorevinden ayrıldığını acıkladı. Ayrıca Truss hukumetinin gidişatı hakkında endişeleri olduğunu vurgulayan Braverman, hukumetin secmenlere vaatlerini yerine getirmediği değerlendirmesinde bulundu. İstifa eden Braverman'ın İcişleri Bakanlığı gorevini Grant Shapp'ın alacağı one suruldu. AA'nın aktardığı bilgilere gore Braverman, istifa mektubunda şu ifadeleri kullandı:
"Bugun erken saatlerde, politika katılımının bir parcası olarak ve gocle ilgili hukumetin politikasına destek toplamak amacıyla kişisel e-postamdan parlamentodaki guvenilir bir meslektaşıma resmi bir belge gonderdim. Bu teknik bir kural ihlali teşkil ediyor. Bildiğiniz gibi, belge yakında yayınlanacak gocle ilgili bir Bakanlar Kurulu yazısı taslağıydı. Buyuk bir kısmıyla ilgili zaten milletvekillerine bilgi verilmişti. Yine de gorevi bırakmam doğru olur." Hatasını fark eder etmez bunu hızla resmi kanallara bildirdiğini belirten Braverman, İcişleri Bakanı olarak konumu itibarıyla yapılacak en doğru şeyin istifa etmesi olduğunu kaydetti. Suella Braverman, "
Hata yapmamış gibi davranmak, yaptığımızı herkes goremiyormuş gibi devam etmek ve her şeyin sihirli şekilde duzeleceğini ummak ciddi bir siyaset değildir. Bir hata yaptım, sorumluluğu kabul ediyorum ve istifa ediyorum." ifadesine yer verdi.

Braverman, 13 Şubat 2020'den İcişleri Bakanı olarak atandığı 6 Eylul tarihine kadar İngiltere Başsavcısı olarak gorev yapmıştı. Başbakan Truss'ın, 14 Ekim'de gorevden aldığı Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng de 38 gun bu gorevde kalmıştı.