Cekya vatandaşı olan Olga Selbıcka (73) ve Milan Selbicky (74) cifti, karavanlarıyla Turkiye tatiline cıktı. Denizli'de Pamukkale'yi ziyaret eden cift, daha sonra Efes'e gitmek icin yola koyuldu. Milan Selbıkcy yonetimindeki karavan, gecen 29 Eylul'de, Denizli'nin Saraykoy ilcesinde, surucusunun direksiyon kontrolunu yitirmesi sonucu onunde ilerleyen tıra arkadan carptı. Cevredekilerin ihbarı uzerine kaza yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Karavanın icinde sıkışan cift, itfaiye ekipleri tarafından cıkartılarak ambulansla Pamukkale Universitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu sırada, olay yerine sevk edilen acil sağlık ekibinden ambulans hemşiresi Emine Kaplan'ın (45) kucağına, karavanın kırılan on camından terrier cinsi kopek atladı. Kopeği kucaklayan Kaplan, bir sure ilgilendikten sonra veterinere teslim etti.

Sağlık kontrolunden gecirilen Cekyalı turist ciftin kopeği, hayvan barınağına goturuldu. Hastanede yoğun bakım tedavisi suren cifti ziyaret eden Kaplan, kopeğin bakımını ustlenmek icin ciftten izin aldı.
'Ringo' isimli kopeği barınaktan alan Kaplan, kopeğin tum ihtiyaclarını giderip, talimat verebilmek icin Cekce
'otur',
'kalk',
'gel',
'mama' ve
'su' gibi kelimeleri oğrendi.

DHA'nın haberine gore; kopeği karavan icinde gorduğunde gozlerindeki yaşadığı korkuyu fark ettiğini belirten Emine Kaplan,
"Kaza ihbarı uzerine benim de icinde bulunduğum acil sağlık ekibi olay yerine gittik. Karavanın on kısmı nerdeyse yoktu. İtfaiye ekipleri karavanda sıkışan yaralı cifti cıkardı. Bu sırada karavanda bir kopek parcalanan camdan cıkıp, kucağıma atladı. Kopek yaşadığı korkudan dolayı titriyordu. Yaralılara mudahale ettikten sonra kopeğin bakımını ustlendim. Ciftin de izin vermesiyle Ringo'yu alıp, evime getirdim. Cok iyi anlaşıyoruz. Hatta onun icin Cekce kelimeler bile oğrendim. Ciftin hastanede tedavisi suruyor, şu anda yoğun bakımda. Ameliyat olacaklar, sanırım tedavileri iki ay kadar surecek. Bu sure icinde Ringo'ya ben bakacağım. Ciftin Cekya'da yaşayan kızları gelecek. Eğer goturmek istemez ise ben bakacağım." dedi.