Rize'den fırlatılan yerli fuze Tayfun, Yunanistan'da geniş yankı uyandırdı. Roketsan'ın geliştirdiği fuze, Yunan medyasının bir numaralı meselesi haline geldi. ERT televizyonuna konuk olan savunma analisti Kostas Iatridis, Sinop acıklarında 561 kilometre mesafedeki hedefi tam isabetle vuran fuzeye dair konuştu. Turkiye'nin savunma sanayiindeki atılımlarını "onemsiz" gostermeye calıştığı gorulen Iatridis, "Turklerin bu sevincinin arkasında buyuk bir endişe yatıyor. Cunku Ege'de dengeler değişiyor." tezini one surdu. Yunanistan'ın hava savunma sisteminin olduğunu, Girit'te S-300'lerin konuşlu halde bulunduğunu anlatan Iatridis, ayrıca diğer fuze sistemlerinin de varlığından bahsetti. Iatridis, "Butun bu sistemler, Turkiye'nin reklamını yaptığı bu fuzelerle başa cıkabilir. Turkiye, şu anda guc gosterisi yapıyor." şeklindeki goruşlerini ortaya attı. Turkiye'nin hava savunma sistemi olmadığını soyleyen Yunan uzman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu'nun gecmişte yaptığı bir acıklamayı işaret etti. Kostas Iatridis, "Bunu ben soylemiyorum, Turk yetkililer soyluyor. Kılıcdaroğlu, bir sure once soylemişti." diye ekledi. Rusya'dan hava savunma sistemi satın alınmasını eleştiren Kılıcdaroğlu, "Gittiler S-400 aldılar. Şu soruyu sordum, kime karşı kullanacaksınız? Yunanistan ’a karşı mı kullanacaksınız?" ifadelerini kullanmıştı. Kemal Kılıcdaroğlu S-400 alımını sorguladı haberi icin tıkla Yerli fuze Tayfun 561 km uzaklıktaki hedefi vurdu ViDEO