Turkiye'de bir kadın daha eski nişanlısının kurbanı olmuştu. Antalya'da Nuray Demir (17), 18 Ocak 2020'de annesinin kuzeni Birol K.'nin cinsel istismarına maruz kaldığını iddia etti. Bu olayla ilgili soruşturma devam ederken Nuray Demir, 18 Mart'ta eski nişanlısı Taner Bektaş (30) tarafından otel odasında boğularak olduruldu. Olay sonrası kacan Bektaş, Yalova'da yakalanarak Antalya'ya getirildi. İfadesinde sucunu itiraf eden Bektaş, "Kendisi daha once cinsel istismarda bulunan Birol'u oldurmemi istedi, kabul etmezsem evlenmeyeceğini soyledi. Bu şekilde bir evliliği kabul edemeyeceğimi soyleyince boğazıma sarıldı. Ben de aynı şekilde kendisinin boğazını sıkmaya başladım. Zayıf olduğu icin bana direnemedi. Hareketsiz kalana kadar sıkmaya devam ettim. Olduğunu anlayınca otelden ayrılıp Yalova'ya gittim" dedi. Adliyeye sevk edilen Taner Bektaş, cıkarıldığı nobetci sulh ceza hakimliğince tutuklandı. DHA'nın haberine gore; 'Cocuğu kasten oldurme' sucundan yargılanan Taner Bektaş, Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına cıktı. Sanık Bektaş, cezaevinden SEBGİS ile duruşmaya katılırken, Nuray Demir'in teyzesi ve akrabalarının yanı sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile taraf avukatları salonda hazır bulundu. Duruşmada son savunmasını yapan Taner Bektaş, "Maktulle buluştuktan sonra otel odasında başta her şey iyi giderken başka erkeklerle mesajlaşmaları ve fotoğrafları nedeniyle tartışma cıktı. Anlık ofkeyle bu olay meydana geldi. Pişmanım." dedi. Duruşmaya ara verilmesinin ardından Taner Bektaş'a, ağırlaştırılmış omur boyu hapis cezası verildi. Cezada indirim uygulanmadı. Duruşma sonrasında şikayetci avukatları Emin Alper Tunga Torun ile Emrah Taşkın, Nuray Demir'in ailesiyle birlikte acıklama yaptı. Dava surecini ve sonucunu değerlendiren Emrah Taşkın, "Sanığa ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası verildi ve herhangi bir indirim yapılmadı. Bu yargılama benzer davalar acısından emsal teşkil edecek bir yargılama oldu." dedi. Nuray Demir'in teyzesi Nur Cevik, "Sonuctan cok mutluyuz. Cocuğumuzu geri getirmeyecek ama en azından o şahsın da ağırlaştırılmış muebbetle iceride olduğunu bilmek bizi bir nebze olsun rahatlatacak. Boyle ağır cezalar olduğu surece inşallah bu kadın cinayetlerinin azalacağını duşunuyorum. Karardan mutluyuz." diye konuştu. Nuray'ın olumunun ardından annesinin zor zamanlar gecirdiğini aktaran teyze Nur Cevik, "Annenin sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Ruhsal olarak cokuntu icerisinde. Psikolojik tedavi alıyor ama yeterli değil. Anne kararı daha oğrenmedi. Birazdan arayacağım. Biraz olsun o da rahatlayacak. Eminim telefonun başında bekliyordur. Şu an hastanede. Olayın en başından beri yanımızda olan herkese cok teşekkur ediyorum." dedi.