Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Teknik Direktor Fatih Terim'e verdiği 4 mac ceza sonrası kulup televizyonunda sert acıklamalarda bulundu.
Cengiz her camia icin kutsal değerlerin olduğunu vurgulayarak, "Bunlardan biri de bizim kuruluş tarihimizdir. Bu ceza acıklamasının ozellikle saat 19.05'te yayına girmesi beni GS TV'ye getirdi. Ben bunu yakıştıramadım. TFF herhangi bir kulubun takımı değildir. TFF, bizim değer verdiğimiz bir kurumdur. Siz mevzilenmenizi bir takıma karşı yaparsanız, cephenizi ona doğru kurarsanız bu asla bu cepheyi kuranlara bir şey getirmez. Sevgili hocam ile bu konuyu goruştum. 'Hocam organize kotuluk derken, herhangi bir kurumu, TFF'yi hedef aldınız mı?' diye sordum. 'Hayır' dedi ve bize karşı tepkilerin organize surduğunu soyledi, bundan dolayı acıklamayı yaptığını belirtti. Butun maclara gitmeye calışıyorum. Bazı maclarda ozellikle bizim yedek kulubemizin arkasına militan unsurlar yerleştiriliyor. Bunlar ozellikle hocamıza ve teknik heyetimizdeki isimlere hakaret ve kufur ediyorlar" diye konuştu.
[h=3]"Hakemlerimiz neden bize karşı bu kadar cesur?"[/h] Cengiz, hakemler Galatasaray'a karşı daha cesur olduğunun altını cizerek, "Hocamızla konuştuk, bize \%43 oranın sarı kart veriliyor. İsim vermiyorum, rakibimiz 19 faul yapıyor 0 sarı kart, bizim 9 sarı karta, 4 sarı, 2 kırmızı kart! Bu duzgun olarak devam ediliyor. 2 faulumuzden 1'ine sarı cıkıyor. Hakemler, Galatasaray'a karşı cok cesur. Diğer maclarda da cesur olsunlar. Sevgili hakemlerimiz neden bize karşı bu kadar cesur? Tepkilerden biri bu. Bu ne derece organize? Gecen yıl Kulupler Birliği, Galatasaray'a karşı acıklama yaptı. Kulupler Birliği'nin defterinde bu karar yok. 8 kulup yayınlıyor, 10 kulup yayınlamıyor. Başlık ne, 17 kulup. Bu olmadı. İcerik ise yurekler acısı. Gecen sene Konyaspor macında hakemlerin 5 dakika hakemlerin kendi arasında konuşmasından kuşkulandık. 'Ne konuştunuz, acıklayın' dedik ama ceza yedik" ifadelerini kullandı.
[h=3]"Ali Durust'un istifası ve geri gelmesiyle alakamız yok"[/h] Ali Durust'un TFF'den istifa edip, sonra geri donmesiyle alakalarının olmadığını de ifade eden Mustafa Cengiz, şunları soyledi:
Ali Durust'un istifası ve geri gelmesiyle alakamız yok. İnanan oldu, inanmayan oldu. Onunla ozel goruşmedik ve bir şey talep etmedik. Boyle bir şey olamaz. TFF'de şu anda cok değerli insanlar var. Sezon başladı. Biz baktık, iki tane hakem askıya alındı. Galatasaray'ın şampiyonluk yuruyuşundeki iki mactan dolayı askıya alındığı soyleniyor. Siz gecen sene hakemleri savunuyorsunuz, şimdi ise askıya alıyorsunuz. Boyle bir celişki mi var. Kulupler Birliği Başkanı olduktan sonra cıkıp Galatasaray'ın son 2 şampiyonluğu lekelidir dediğiniz anda, TFF'ye en ağır hakareti yapmış olursunuz. Burada da hukuken acık var. Siz şu algıyı oluşturamazsınız; Galatasaray'ın lehine hata yapanları cezalandırırım, aleyhine hata yapanları onurlandırırım."
[h=3]"Fatih Terim hak etmiş olsa, biz zaten susarız"[/h] Terim'e verilen 4 maclık cezanın da ağır bir karar olduğunu soyleyen Galatasaray Başkanı, "Silah ile tehdit edilenlere 11 gun ceza verildiğini gorduk. Ona verilsin demiyorum ama eşitlik ilkesi varsa her şey eşit olmalı. Rakip takım teknik direktoru cok ağır konuşmuş. Ben izleyemedim, sinirim bozuldu. Kimseyi suclamıyorum ama yanlış kararın bir şekilde doneceğine inanmak istiyorum. Tahkim'de ciddi hukukcular var, boyle bir ceza inandırıcı gelmiyor, bu duzeltilecektir diye inanıyorum. Bir kurum hedef alınmıyor, genel tepkilere bir yanıt var. Bu ceza asla olmaz, olamaz. Neden camialara saygısızlık yapıyoruz, neden ortamı ateşe verecek şeyler yapıyoruz? Fatih Terim hak etmiş olsa, biz zaten susarız. Adalet gerek, Fenerbahce'nin Beşiktaş'ın Trabzonspor'un da ivmesini kesmemek gerek. Ulke sıralamasında daha iyi yere gelmeliyiz" acıklamasında bulundu.
[h=3]"19.05 yureğimizi yaraladı"[/h] Başkan Cengiz, her takımın guzel transferler yaptığı belirterek, "Bırakın cimende adil mucadele olsun. Ben bugune kadar hicbir camiaya kotu bir laf soylemedim, soylemem. Her camia ic ice, bir kardeş bir takımlı, bir kardeş başka takımlı. Saygılı olalım. 19.05 yureğimizi yaraladı. Bunun soruşturulmasını istiyorum. Sorumlu ortaya cıkarılıp deklare edilmeli. Galatasaray ne kadar guclenirse, rakiplerimiz de o kadar guclenir. Tersine, rakiplerimiz ne kadar guclu olursa, biz de o kadar uclu oluruz" dedi.
[h=3]"Monaco yıllık 9 milyon Euro'dan 2 senelik sozleşme teklif etti Falcao Galatasaray'ı tercih etti"[/h] Falcao transferi ile ilgili de acıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Cengiz, Kolombiyalı golcuyle uc aydır goruştuklerini belirterek, "Menajerler aracılığıyla muthiş duruşlar aktarıldı. Sonrasında Falcao'yu gordum, diğer duruşların ne olduğunu anladım. Ben boyle duruş gormedim. Adam evini terk etti, otel odalarında kaldı. Falcao'ya Monaco yıllık 9 milyon Euro'dan 2 yıllık sozleşme teklif etti. Falcao, Galatasaray'ı tercih etti. Galatasaray'da Avrupa şampiyonu olsa bile bu parayı alamıyor. Alsa bile onun canı sağ olsun. Falcao'nun gelişiyle, Sneijder ve Hamit'in UEFA'daki goruntusuyle 100 milyonlarca dolarlık reklam yaptık" sozlerini sarf etti.
[h=3]"Ucluyu Eskişehirsporlu amigo Orhan cıkarmış"[/h] Gundemde olan uclu tartışmasıyla da ilgili konuşan Cengiz, sozlerini şoyle surdurdu:
"Uclu icin Beşiktaş camiası ayağa kalkmış. Ben sanıyordum ki biz uc şampiyon olunca, bu ortaya cıktı. Beşiktaşlı da cıkardıysa tebrik ederim. Ama bana bilgi geldi, Eskişehirsporlu amigo Orhan cıkarmış. Ben yeni oğrendim. Ucluyu bir yabancı futbolcunun cektirmesi... Nasıl yaptın bunu dedim Falcao'ya. Ben duzenli olarak 1.5 - 2 aydır mac izledim, oğrendim dedi.
Cengiz, ayrıca Monaco'ya Falcao icin bonservis odememek icin son saniyeye kadar beklediklerini de sozlerine ekledi.