Maden şehitlerinden geriye kalan anılar yurekleri dağlıyor... Turkiye, Bartın'da 14 Ekim akşamı yaşanan maden faciasıyla sarsıldı. Saatler suren umutlu bekleyiş yerini acı dolu feryatlara bıraktı. Olayda 41 işci şehit olurken 11 işci de yaralandı. Yaklaşık 3 yıldır maden ocağında calışan şehit 26 yaşındaki Rasim Bulut, 2 yıl once Mehtap Bulut ile hayatını birleştirmişti. Cift, 1 yıl once Aras Asım ismini verdikleri cocuklarını kucaklarına almıştı. Patlamanın yaşandığı gece vardiyaya gitmeden once oğluyla son goruntulerini kaydettiğini bilmeden video ceken Bulut, bebeğine sarılıp evden ayrıldı ve işbaşı yaptı. AA'nın aktarımına gore; Rasim Bulut'un eşi Mehtap Bulut, olayın yaşandığı gunun sabahı ailecek kahvaltı yaptıklarını, işi olduğu icin babasından Aras'a bakmasını istediğini soyledi.

Bulut,
"Eşim araba almak istiyordu. Cok istediği bir araba vardı, onun icin kredi başvurusu filan yapacaktı. Cıktı, cok istediği bir araba vardı ama satan kişi başkasına sattığını soylemiş, cok canı sıkılmış. Beni aradı 'Arabayı başkası gormeye gelmiş sanırım satılacak.' dedi. Ben de ona 'Boş ver nasip değilmiş demek ki.' dedim. Beni aradı, 'Hatun bak arabayı satmamışlar' dedi. Ben de 'Demek ki senin nasibinmiş' dedim. Sonra işe gitti, patlama olduğunu oğrendim." dedi. Patlamayı madendeki diğer bir calışan tarafından arandığında oğrendiğini aktaran Bulut,
"Bana ilk soylendiğinde inanmadım. Daha sonra kayınbabam ve kendi babamı aradım 'Biz oraya gidiyoruz sen merak etme.' dediler. İlerleyen surecte ise 'Rasim cıktı, sacının telinde bile zarar yok.' dediler. Olmeyeceğini biliyordum, hic aklımın ucundan bile gecmiyordu. Boyle olacağını hic tahmin etmemiştim. Aras'ı uyutmuştum, uykuya dalmadan once surekli 'babiş, babiş, babiş' diye sayıklıyordu. Normalde 'baba' diyen cocuk, o akşam yanında yatarken 'babiş, babiş, babiş' diye sayıklıyordu. Gece oğlum uyandı ben de onun yanına karını doyurmaya gittim, yanına yattım ama ben de cok kısa uyuyakalmışım. Uyandığımda evdeki herkes ağlıyordu. Oğlum diye feryat ediyorlardı ama ben inanmadım. 'O beni oğlum Aras ile baş başa yalnız bırakmaz.' dedim ama bırakmış. Sonra ocakta olan babamı aradım 'Gel beni al o beni gorunce kalkar, uyanır.' dedim. Oraya gittim gordum ama olmuştu." ifadelerini kullandı.

Eşinin oğlunu cok sevdiğini vurgulayan Bulut, "
2 yıllık evliyiz ve 1 yaşında oğlumuz var. Oğluna doyamadı, cok seviyordu. Doyamadı oğluna. Hep video cekiyordu. O gun de ben dışarıdayken video cekmişler. Telefonunda duruyor. Kıyafetlerini, telefonunu teslim ettiler, orada gordum. Ben de ilk defa gordum. İşe gitmeden cekmişler." dedi. Baba Asım Bulut ise oğlunun patlamanın olduğu gece haberini aldıklarında hemen ocağa gittiklerini anlatarak,
"İlk etapta haber alamadık ama zaman gectikce durumun ciddiyetini anladık. Oğlumu hastanede teşhis edemedim, dunurume ettirdim. Ben burada adalet istiyorum, cocuğumu bana geri veremezler ama burada 41 can gitti. Turk adaletine guveniyorum, Adalet Bakanıma, cumhuriyet savcılarıma guveniyorum. Failler bir an once cezalarını gorsunler, benim cocuğum belki geri gelmeyebilir ama failler cezasını alsın. Ben bunu istiyorum." diye konuştu.