Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısı konuşması
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısı konuşması
-
19-10-2022, 12:34:49Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı ’nda konuşuyor. Erdoğan ’ın konuşmasından satır başları şoyle: "Hepinizi en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Cuma gunu Bartın Amasra'da yaşanan elim kaza hepimizin yureğini dağlamıştır. TTK'ya ait Amasra taşocağı 713 calışanı ile yılda 100 bin ton uretim yapan bir muessesedir. Bu madene 77 milyon lira yatırım yapılmıştır. Bu ocakta 20 yılda hayatını kaybeden kişi sayısı 6'dır. Her 37 madenciye 1 iş sağlığı ve guvenliği uzmanı duşmektedir. Son donemde mevzuaatta yaptığımız duzenlemeler sonucunda Amasra maden ocağında da 50 kalemi bulan iyileştirmeler gercekleştirilmiştir. Madende gaz inceleme sensorleri 24 saat calışmaktadır. Belli bir seviyenin uzerinde gaz tespitinde ışıklı ve sesli alarm verilmektedir. Yuzde 1.5 metan gazı seviyesinde elektrik kesilmekte, yuzde 2'de ise maden boşaltılmaktadır. Patlama yaşanması icin ise metan gazı seviyesinin 5 ve uzeri olması lazım. 18.05'te 1.5 seviyesinde metan gazı tespit edilmesi sonrası elektrik kesilmiştir. 18.10'dan sonra tespit edilememiştir. Rapor haricinde soylenen her şey spekulasyondur. Bize duşen rapor cıkana kadar yapabileceklerimizi yapmaktır. Kazadan sonraki 18 saat icinde arama kurtarma faaliyetleri tamamlanmıştır. Ocağın vardiyasında calışan 110 kardeşimizden 41'i maalesef hayatını kaybetmiştir. 6'sı İstanbul Cam ve Sakura Hastanesi'nde, diğerleri ise yerine tedavi altına alınmıştır. Bartın'a Cumartesi gunu giderek calışmalara yerinde katıldım. İlk gun ben de aileleri ziyaret eden kişi oldum. Cam ve Sakura'da yaralıları ziyaret ettim. Bazılarının durumunun iyiye gittiğini biliyorum."