Yaklaşık 6 yıl once Kocaeli ’den eşinin tayini nedeniyle Tunceli ’ye gelen 1 cocuk annesi Selma İzci, ozel bir eğitim kurumunda 3 sene oğretmenlik yaptı. Bir sure oğretmenlik yapmasının ardından 2019 yılında gercekleştirilen muhtarlık secimlerinde yakın cevresi ve arkadaşlarının isteği uzerine muhtar adayı olan İzci, 31 adayın katıldığı muhtarlık seciminde 2 bin oy alarak en yakın rakibine buyuk bir fark atıp, Tunceli merkezin tek kadın muhtarı oldu. Muhtarlık secim burosu olmadığı icin oturduğu binanın bodrum katını calışma alanı yapan İzci, calışkanlığı ile vatandaşların buyuk takdirini topluyor. Eşinin tayini ile yaklaşık 6 yıl once Tunceli ’ye geldiklerini aktaran Ataturk Mahallesi Muhtarı Selma İzci, "Burada ozel bir eğitim kurumunda oğretmenlik yapıyordum. 3 yıl oğretmenlik yaptıktan sonra muhtarlık secimleri vardı. Arkadaşlarımın ısrarı ile aday oldum. 31 aday vardı, onların arasından birinci secilerek muhtar oldum. Tek kadın muhtar olduğum icin guzel yanları cok fazla. Kapılar daha cabuk acılıp, insanlara daha hızlı yardımcı oluyorum. Valiliğimiz de bize yardımcı oluyor. Muhtarlık buromuz yok. İlk muhtar olduğumda belediyemizden yer talep etmiştim ama belediyemiz maalesef halen daha ellerinde yer olmadığını, olunca da doneceklerini soyledi ama henuz donmediler. İcişleri Bakanlığımız sağ olsun valiliğimize yazı gondererek muhtarlarımıza buro yapılmasını talep etti. Fakat belediyede yer olmadığı icin halen yapılmadı. Ben de kendi şartlarımla evimin altında actığım buroyu kullanıyorum. 41 yıl sonra donduğu memleketi Tunceli ’nin tek kadın muhtarı oldu

Muhtarlar bence kadın olmalılar. Cunku gercekten insanlar daha rahat bir şekilde yanıma geliyorlar, sıkıntılarını ve dertlerini daha rahat anlatıyorlar. Ben de bir anne olduğum icin soylediklerinden etkilenip elimden geldiğinde hepsine yardımcı olmaya calışıyorum. Cunku onların derdi benim derdim oluyor. Tunceli Belediyesi ile aramız kotu değil ama belediyemizden hicbir yardım alamıyoruz. Yollarımız cok kotu, yaşlılarımıza hizmet sunamıyoruz. Evinde yemeği olmayan yaşlılarımız var, ne zaman belediyeyi arasam olumlu bir donuş alamıyorum. Sadece bana da değil, diğer muhtar arkadaşlarımıza da yardımcı olmuyorlar." dedi.