İstanbul ’un Beylikduzu ilcesindeki Eğitim Vadisi Bulvarı Kavşağı, trafik yoğunluğundan gecilmiyor. Yıllardır Kavaklı, Dereağzı, Sahil Mahallesi ve Yakuplu bolgelerindeki vatandaşlar tarafından kullanılan bu yol, trafik sorunundan dolayı artık isyan ettiriyor. Trafiği onlemek icin belediye tarafından mesai başlangıc ve bitiş saatlerinde zabıta gorevlendirilse de olmuyor ve bir turlu care bulunamadı. Okulların da olduğu bolgede ozellikle pandemi sonrasında yeni konut yapılaşmalarının artması ve nufusun yoğunlaşmasıyla trafik sorunu gitgide artıyor. Vatandaşlar, kavşaktaki sorunun bir an once cozulmesini istiyor. Trafik sebebiyle okula gec kaldığını belirten Semanur Topuz, “Bizim evimiz uzakta, gelmemiz uzun suruyor. Buradaki trafik ise 1-1,5 saat suruyor. Gelmemiz zor oluyor, zaten bir de durakta bekliyoruz. Okul cıkışında da kilitleniyor trafik. 08.45 ’te dersim, hep boyle gec kalıyorum.” dedi. Beylikduzu ’nde yıllardır cozulemeyen trafik sorunu
İHA ’ya konuşan ve trafikten dert yanan Ekrem Bağlı ise “Kavaklı ’da oturuyorum. İşe gitmek icin bu yolu kullanıyoruz. Trafik oluyor surekli. Belediyeye, şubelerine serzenişte bulunduk ama bir cevap alamıyoruz. Bu esaret yarım saat, bir saat boyunca devam ediyor. 3 yıldır var bu sorun.” diye konuştu.