Ozellikle 2021 yılındaki boğa sezonu oncesinde Bitcoin’in 50 bin dolara gideceğini belirttiği yorumlarıyla dikkat ceken ve bu tahmininde de yanılmayan Bloomberg stratejisti Mike McGlone, katıldığı bir yayında Bitcoin2deki fiyat hareketini yorumladı.
“1929’a benziyor” Yorumlarına Fed’in tarihindeki en sert adımlarından birini attığını belirterek başlayan McGlone, “Avrupa kesinlikle ama Cin de buyuk ihtimalle resesyone doğru gidiyor. Diğer merkez bankaları Fed’e yetişmeye calışıyor. Herkes faiz artırıyor. Bu durum 1929’a benzer bir senaryo diyebiliriz. Fed eskisi gibi rahat şekilde parasal genişleme yapamayacak. Şu anda bunu yapmasını beklemiyorum. Zaman alacak. Sıkılaştırmayı bırakması icin bir neden gerekecek. Ancak şunu soyleyelim eskisi gibi hicbir zaman parasal genişleme yapamayacaklar. Fed artık ders aldı. Yavaş ilerliyorlar. Cok kolay parasal genişlemelerin ardından cok buyuk duşuşler geldi. Ve biz son olarak cok buyuk ve tarihi yukselişler yaşadık.” dedi.
“Ayı sezonları herkesten para alır” Petrolun de dahil olduğu bircok emtia hisse senetleri piyasalarını takip ettiğini belirten başarılı analist ayı sezonlarında yapacak fazla şeyin olmadığını soyledi:
“Tum korelasyonlar S&P 500’e dayanmaya başladı. Tahviller bile… Şu anda cok onemli bir deflasyonist resesyone doğru gittiğimizi duşunuyorum. Bu durum doları daha da guclendirecek ve tabii ki emtialar icin de kotu olacak. Ayı sezonları boyledir. İnsanalrdan, herkesten para alır. Nakit en guclu varlıktır”
“Altının ileri gitmesi zaman meselesi…” Kuresel resesyonun net ve acık şekilde karşımıza cıkacağı gune kadar kolay donemlerden gecilmeyeceğini belirten Bloomberg stratejisti, bu donemin sonrasında ise Bitcoin ve altının on plÂna cıkacağını belirtti:
“Resesyondan oturu enflasyon belki de Kovid oncesi duruma gelecek. Bu durum piyasalarda bir rahatlatma yaşatabilir. Piyaslar, ‘Evet Fed artık faiz artırmayacak’ diye duşunecektir. Deflasyonit kırılım yaşandıktan sonra altın artmaya başlayacaktır. Altının ileri gitmesi de zaman meselesi… Bitcoin icin de aynısını duşunuyorum”
“Bitcoin 100 bin dolara gidecek” Bitcoin’de onumzudeki 5 ve 10 yıl icinde cok ciddi artışlar geleceğini belirten McGlone, en buyuk kripto paranın da 100.000 dolar sınırını mutlaka aşacağını belirtti ve şunları soyledi:
“Las Vegas’taki Webex konferansından yeni geldim. Oradaki durum tam da beklediğim gibiydi. Herkesten buyuk ilgi vardı. Dunya artık dijitalleşiyor. Benimsenme hızla artıyor. Onumzudeki 5 il 10 yıl icinde ciddi artışlar olacaktır. Fiyata gelecek olursak, 2018’de 5 bin dolar civarında bir toplanma olmuştu. Sonra 3 bin dolara kadar duştu. Şimdi de 19-20 bin dolardayız. Benim icin iki durumun neredeyse hicbir farkı yok. 100 bin dolar, daha once de soylediğim gibi sadece zaman meselesi… İnsnalar artık Bitcoin’in bu yarışta en hızlı at olduğunu biliyor. Teknoloji hızla artıyor. Regulatorler artık dolara sabit olan coin’leri konuşuyor. Bu teknoloji doları bir değişim aracı olarak kabul etti. Bitcoin ve Ethereum satıldığında dolara sabit coin’lere cevriliyor. Otoriter sistemler bu teknolojiye adapte olmak istemiyor ama ABD olacaktır. Cin engellemeye calıştı ve ne oldu? Asyalılar şimdi telefonlarından Bitcoin almaya calışıyorlar”
Bloomberg analisti McGlone’dan Bitcoin icin yine 100 bin dolar vurgusu
Kripto Haberleri0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kripto Para Forumları
- Kripto Tartışma ve Analizler
- Kripto Haberleri
- Bloomberg analisti McGlone’dan Bitcoin icin yine 100 bin dolar vurgusu