Anadolu Efes'in ve Turk Basketbol Milli Takımı'nın başarılı başantrenoru Ergin Ataman, Haber Global'den Ecem Dinckal'ın sorularını ictenlikle yanıtladı. Ataman, Anadolu Efes'ten Milli Takım'a, Galatasaray 'dan Fenerbahce 'ye kadar bircok yelpazede gelen sorulara yanıt verdi.
Ergin Ataman'ın acıklamaları şu şekilde;
"ŞU AN YENİ BİR TAKIMIZ"
"Sezona kupayla başlamak bize ciddi bir moral verdi. Bizim ciddi bir rakibimiz Fenerbahce Beko, hem Turkiye'de hem EuroLeague'de. Fenerbahce'yi yenerek sezona başlamak moral verdi. Lige de derbiyle başladık, Galatasaray macıyla. Son 2 dakikaya kadar başabaş gitti ama o macı da kazanmayı başardık. Şu an yeni bir takımız. Yeni oyuncular var takıma dahil olan. İstediğimiz basketbolu tam olarak oynayamasak da sezonun bu bolumunde onemli olan kazanmak. Her gecen macla birlikte iyi oyun da gelecektir."
"DIŞARIDA SAKİN BİRİYİM"
"Sahada gergin olmak durumundayım. Sorumluluklarım cok buyuk. 4 yıldır Avrupa'nın en iyi takımının kocluğunu yapıyorum. İşler iyi gitti. 4 yıldır Avrupa basketboluna damga vuruyoruz. Boyle olunca sahada da cok ciddi bir mucadele var. Bizim kaderimizde var. Gergin olmayan ust duzey bir antrenor tanımıyorum. Futbolda da boyle, basketbolda da. Dışarıda sakinimdir. Spor dışı yaşantımda sakinimdir. Herkesle aram iyidir. Herhangi bir tartışmaya girmem. Trafikte giderken surtuşmem. Kendi halimdeyimdir. Sahaya cıkınca ben de kendimi tanıyamıyorum. Direkt icimdeki canavar ortaya cıkıyor. Takımımı surekli motive etmek icin o goruntuyu veriyorum."
"BEN EFES'TE YENİ DEĞİLİM, HER YERDE VARIM"
"Son 2 sezon EuroLeague şampiyonu olarak, bunu tarihte yapabilen 3 takım var; Olympiakos, Maccabi ve Anadolu Efes. Biz bunu 3. kez gercekleştirdik. Hic kimsenin gercekleştiremediği de 3 kez ust uste gercekleştirebilmek. Ben Efes'te yeni değilim. Efes tarihinin neredeyse her yerinde var olan biriyim. Aydın Ors Hoca ile birlikte yardımcı antrenor olarak Efes Pilsen'in Turk basketbol tarihindeki devriminde bizzat rol alan ekibin icindeyim. Ust uste şampiyonluklara baktım o albumde. Son sayfa boştu. O boş sayfaya ust uste ucuncu şampiyonluğu eklemek istiyoruz. Rakiplerimiz engellemek isteyecektir, biz ise ulaşmaya calışacağız."

"NBA'DAN GELEN TEKLİFLER BOYLE"
"Avrupa'da bu kadar başarılı olmuş bir antrenorun NBA'da daha fazla değer gormesi gerektiği cok acık. Nasıl ki Avrupa'da cok başarılı olmuş oyuncular NBA'ya gidip cok başarılı oldularsa işte bunun ornekleri var, Doncic, Antetokounmpo, Jokic, Nowitzki gib. Antrenorlerin de başarılı olacağına inanıyorum. Bu sadece benle alakalı değil. Avrupa'da ust uste şampiyonluklar kazanan Zeljko Obradovic, Ettore Messina, Dimitris Itoudis var. Oradan bir teklif gelmiyor. Gelen teklifler 'Sen once bir gel, 3-4 sene yardımcı antrenorluk yap' diyorlar. Avrupa'da bu başarılara ulaşmış bir insanın orada yardımcı antrenorluk yapması mantıklı değil. Onun icin ben Turk basketbolunda bircok ilki gercekleştirdim cok şukur. Avrupa'da takım calıştırdım, Avrupa'da şampiyon oldum, İtalyan takımıyla, Beşiktaş ile, Galatasaray ile, Anadolu Efes ile... NBA'da başantrenorluk yapan ilk Turk olma isteği kafamın bir tarafında hep var. Fakat, şu sureci gordukten sonra cok umitli değilim. Neden olmasın. Yarın obur gun birisi 'NBA'da ne yapacak, alalım' derse ben hazırım. Hodrimeydan! Neden olmasın."
"YATIRIM ATEŞİNİ DOĞRU ŞEKİLDE YAKTIM"
"Anadolu Efes, Avrupa capında kurumsallaşmış bir kulup. Ben 3. kez gelmeden dibe doğru gidiş vardı, EuroLeague sonunculuğuna gidildi. Beni tekrar davet ettiklerinde EuroLeague sonunculuğuna gelmiş kadronun 2 oyuncusu haricinde hepsini değiştirip, hedefi Final Four yaparak, karakterli oyuncular alarak, uzun vadeli değil de hemen sonuc alacak bir yapılanmaya gittik. Avrupa'da star olan Micic'i Zalgiris'ten aldık, yedek oyun kurucuydu. Shane Larkin, Avrupa'da tecrubesi vardı ama bu parlamayı gostermemişti. Bu iki oyuncuyu aldık. Simon, takımda tuttuğumuz tek yabancıydı. Kariyerini sonlandırmayı duşunuyordu. Cok iyi bir takım ortaya cıkardık. Ben geldimde 'Farklı bir yapım var. Beşiktaş ve Galatasaray'da yıllar sonra şampiyonluklar kazandırarak geldim. Yeni bir dinamizmle geldim.' dedim. Kazanılan şampiyonluklar dışında, Sinan Erdem'i her mac dolu hale getirip, dinamik bir yapı getirip başarıya gittik. Yonetim de cok mutlu. Onlar da cok ciddi fedakarlıklar yaptı. Ben tek başıma bunları yapamazdım. Surekli olan yatırım ateşini doğru bir şekilde yaktım. İnşallah alevler sonmez."