Bizim sokakta baktığımız bir kedi vardı buyudu yavrusu oldu. Yaklaşık 1.5-2 aylık olana kadar catıda bakmıştık onlara her zamanki gibi. Yuvaları vardı annesi emzirirdi biz de ona bakardık. Gecen hafta son yasaklarda koye gidelim dedik ailecek ve cuma cıktık pazartesi geldik. Geldiğimizde bizim mahalledeki cocuklar bizim kediye birkac kedinin toplanıp saldırdığını gorduk, dediler. Bizim kediye baktım boynunu cizdirmişti, kanıyordu. Evvelsi gun sabah tekrar bakayım dedim ve dış kapıyı actığımda yavru kediyi kapının onune getirdiğini gordum. Bizde ikisini kutuyla beraber bizim evin arasına aldık. (Dış kapı ve tahta kapı arasında) Ondan sonra bu akşama dek bakmaya devam ettik arada yavruyu alırdık cok bağırırdı. Uyuturduk, oyun dahi oynuyordu bizimle. Ancak bu akşama dek sesi cıkmadı, annemler eve geldiğinde hayvanın cok cansız olduğunu soylediler. Ben de gittim kedinin yanına bez ile sarmışlardı ısıtıp acaba soğuktan mıdır diye. Ondan sonra ben elime aldım hayvanın biraz dışkısı vardı temizledim onu, biraz masaj yaptım ve işettirdim acaba sıkıntısı nedir diye. Ve şu an sobanın yanında ısıtıp saklıyoruz ancak hala aynı hayvan. Miyavlamaya calışıyor tam sesi cıkmadan sesini kesiyor, vucudu tamamen salık halde. Nedir sıkıntısı acaba kaybetmek istemiyorum yavruyu?