Herkese merhaba. Benim yumurtalıktan beri baktığım muhabbet kuşumu yarın başkasına verecekler. Bu kuş bizim evde, doğdu babası kuş 4 gunlukken yavruyu dovmeye başlayınca babasını ayırdım ve kuşu dişi kuşla ben besledim. Maalesef ki ayağının yarısı yoktu ama yine de kuş cok hareketli ve cok zeki bir kuştu annesi.

Kuşu 25 gunlukken yuvadan atınca onu ayrı kafese aldım yem kırmayı oğrettim ve şırıngayla su verdim 35 gunluk olunca urettiğim diğer kuşları sattık ama maalesef benim baktığım kuş ayağındaki sakatlık yuzunden vermedik. Kuş 42 gunluk olunca kendi kendini beslemeye başladı. Onu cok sevdiğim icin hep ilgilendim konuşmayı oğretmeye calıştım şarkı soyledim -şarkı soyleyince hep omzumda uyurdu- ve hep hep ilgilendim.

Ama annem bugunlere kadar getirdiğim kuşu ben okuldayken komşusuna vermeye calıştı. Annemin kuşu vereceği kişi onceden balık bakmış ama hepsi olmuş. Sultan papağanı bakmışlar o da olmuş. Bugun odama geldiğimde ne goreyim 2 tane velet benim kuşu durtuyorlar onları odamdan cıkardım kuşumda bundan rahatsızlanmıştı sonra anneme soylemişler annem gelince bakmalarına izin verdi. O cocuklar kuşun sahibi yanlarındayken bile kuşu durtme cesaretini nereden buluyorlardı anlamıyordum ama arkadaşlar sizce kuşa sahibibnin yanında boyle davranan 2 velet evde kimse yokken kuşa ne yapar siz duşunun. Yarın annem ben okuldayken galiba kuşumu verecek ben de elimden ne geliyorsa yapacağım. Arkadaşlar lutfen sizin de etrafınızda boyle insanlar varsa onları uyarın. Cocuğun eline hicbir halukarda bırak kuşu bir canlı karınca bile verilmemeli, hele ki o cocuk cok yaramaz iki oğlansa. Ben ne yapacağımı bilmiyorum inşallah kuşumu kurtarabilirim.
Kuşun resmi

Dosya Ekleri pp.jpg 44,6 KB · Goruntuleme: 304