Herkese merhaba, olayda ben yokum, Antalya'da kedi. Annem ve kardeşimin peşine takılmış, sonra ona mama ve sut vermişler. Ama peşlerini bırakmamış. Cok kucuk değil ama yetişkin de değilmiş. (Ayrıntılı gram, boy, fotoğraf vs. olcmelerini isteyeceğim, yazarım.) Sonra kedinin bulunduğu yerdeki dukkana girmişler. Adam annesiz babasız olduğunu soylemiş. Bizimkiler de kucuk bir ev verip, besleyip yardımcı olmak istiyorlar. İlk başta bilerek almamışlar ama kedi bırakmıyor yani biraz daha devam etseler eve varacaklar o yuzden karar vermişler. Şimdi biraz araştırdım internette ama rica etsem tavsiye alabileceğim grup, rehber, video ya da direkt kendi tecrube/bilgilerinizi yazarsanız cok mutlu olurum. Teşekkurler.

Benim bulduklarım/bildiklerim:

Surprizbozan: Temizlik ve Koruma 1 aylık veya daha kucukse kendi tuvaletini yapamıyordur. Hafif ıslak bir pamuk yardımıyla tuvaletini (dışkı, idrar) yaptırabilirsiniz.
Beslenmesinde ise yavru kedi sutu almanız gerekmektedir ılık sutle anne sutu tozunu karıştırıp biberonla icirebilirsiniz. Bu donemde su icmeye cok fazla ihtiyacı olmayacaktır.
Yavru kediler; Kendi tuvaletini yapamadığı gibi genel tuy temizliğini de yapamayacaktır. Ilık su ile nemlendirilmiş temiz bir pamuk yardımıyla tuylerini sizin temizlemeniz gerekmektedir.
Vucut ısısının duşmesi 3 haftalıktan kucuk kedilerde olumculdur. İlk once onu sıcak tutacak bir battaniye icine koyun. Yavru kedinizin vucuduna direkt temas etmeyecek şekilde battaniyenin altına varsa sıcak su torbası yoksa sıcak su doldurulmuş bir pet şişe konulmalıdır.




Surprizbozan: Besleme Besleme konusunda muhakkak once veterinere gidip veterinerin size vereceği sut tozunu veterinerin tarifine gore hazırlayın. Ya da Bebelac Devam Sutu adlı urunu marketten alıp kullanabilirsiniz. (Hazırladığınız su+sut tozu karışımı muhakkak ılık olmalı) Bebek kediyi sol elinize alıp sağ eliniz ile besleyin (bebek biberonu ile) Bunu her 2-3 saatte bir yapmak zorundasınız. Cunku bebekler aynı insan bebeklerinde olduğu gibi surekli uyurlar ve her uyandıklarında acıkırlar. Bu da 2-3 saatte bir gercekleşir. Her besleme sonunda ise cişlerini yaptırmalısınız. Bebek kediler ciş yapmayı bilmezler. Haliyle idrar torbaları dolup şişer. Sol elinize bebeği alın sırtı elinize gelecek şekilde. Sağ elinize ise ılık suya batırılmış bir pamuk alınız. Pamuğu kedinin idrarını yapacağı yere surtmeye başlayınız (yukarı aşağıya) Pamuğun ıslaklığı sayesinde bebek sizi annesi zannedecektir ve işemeye başlayacaktır. Merak etmeyin oyle cok işemezler.




Surprizbozan: Yaşam alanı Oncelikle bebek kedileri zarar vermeden alıp evinize goturun. Kapalı bir kutu, sepet vb bir şeyin icine polar battaniye tarzı bir şey yerleştirin (ic sağ-sol-alt komple kapatacak şekilde) Ve bebek kedileri bunun icine yavaşca bırakın. (Fazla aydınlık olmamalı. Cok az ışık ve hava girecek yer bıraksanız yeterli olacaktır) Bebek kedilerin hayatta kalmaları icin gerekli ilk şey sıcaklıktır. Muhakkak sıcak bir yerde kalmalılar. Yaz ve bahar aylarında sadece icin polar battaniye kaplı kutu/leğen yeterli olacaktır. Ama kış aylarında muhakkak ekstra sıcak su şişesi koyunuz (şişeyi battaniyenin en altına koyun.