Turkiye Taşkomuru Kurumu Amasra Muessese Mudurluğu'ne ait maden ocağında 14 Ekim'de meydana gelen grizu patlamasında, 41 madenci yaşamını yitirdi. Aynı işletmeden 5 yıl once emekli olan Mehmet Poyraz da oğlu Ferhat Poyraz ’ın olumunun acısını yaşadı. Mehmet Poyraz, 6 cocuğunun en kucuğu ve tek oğlu olan Ferhat ’ın 2019 yılında Zonguldak ’ta maden ocağında işe başladığını belirterek, "Kendisi madenci olmak istedi. 'Baba ben TTK'ya gireceğim, alım varmış yazılacağım' dedi. Ben de 'oğlum yazıl' dedim. Genel mudurluk internette bunu elemiş. Dosyasında askerliğiyle ilgili sıkıntı varmış. Sonra mahkeme sureci oldu. 5 ay sonra falan mahkemeyi kazanıp Gelik'te işbaşı yaptı." dedi. Oğlunun Zonguldak'ta bulunan Gelik- Karadon işletmelerinden tayin isteyerek memleketi Amasra'ya geldiğini soyleyen Mehmet Poyraz, "Amasra ’ya geldi. Burada 15-16 ay falan calıştı. En son grizu patlamasında hayatını kaybetti. Memleketi burası diye burada calışmak istedi." diye konuştu. Oğlunun 16 ay gunduz calıştıktan sonra vardiyasının değiştiğini belirten Mehmet Poyraz, "6 Ekim ’de sendika secimleri oldu. O gune kadar 15- 16 ay hep gunduze gitti. 15- 16 ay gunduze giden Ferhat, aynı gun sendika secimlerinde muhalifleri kazandığı icin tertibi değiştirildi. O da 16.00 vardiyasına verildi. 8- 9 gun calıştı, cuma gunu vardiyasında patlama oldu, hayatını kaybetti." ifadelerini kullandı.