İstanbul'un Arnavutkoy ilcesinde dun oğle saatlerinde, Karaburun Sahili'de balık tutmak isteyen vatandaşlar yurekleri ağızlara getirdi. Karaburun Sahili'nde fırtına ve dalgalara rağmen denizin ortasındaki kayanın uzerine cıkarak balık tutunlar tehlikeye davetiye cıkarıyor. Balık tutmak icin duzenli olarak buraya gelenler, gecen senelerde de aynı manzaranın yaşandığını soyledi. Yaklaşık 10 kişilik bir grup, deniz ortasındaki kayanın uzerine cıkarak oltayla balık tuttu. Motorlu teknelerle kayaya gelen grup, dalgalara ve ruzgara aldırış etmeden kayanın uzerin cıktı. Eyupsultan ’dan balık tutmak icin duzenli olarak Karaburun Mahallesi ’ne geldiğini soyleyen Fırat Aybar "Ben buradaki kayalıklara gidiyorum. O kayanın orası cok tehlikeli, dalgalar cok. Biz buradaki kayalıklardan olta atıyoruz. Oraya cıkanları da desteklemiyoruz. Gecen sene de bir arkadaşımız boyle balık sevdasına boğularak gitti. O yuzden orayı uygun gormuyorum. O kayaya cıkmanın hicbir anlamı yok. Karadeniz ’in suyu tehlikeli olduğu icin an be an değişebiliyor. Belki 5 dakika sonra su seviyesi 2 katına da cıkabilir. Niye cıkıyorlar o kayaya ben de anlamıyorum. Ben cıkmam. Şu an deniz de cok asi." dedi. Karaburun ’da balık tutan Umit Kelkit ise "Şu anda burada sarıkanat ve lufer balığı cıkıyor. Yıllardır burada balık yakalıyoruz. Şu an burası riskli aşağısı kuytu kaldığı icin ruzgar almıyor. O kayanın uzeri de riskli. Balığın geliş guzergahı o kayanın orası olduğu icin surekli orada balık yakalıyorlar. Balığın geciş yonu orası olduğu icin arkadaşlar oraya gidiyorlar. Ben hic gitmedim, gitmem de." diye konuştu.