Bartın'ın Amasra ilcesindeki maden ocağı faciası, 41 eve ateş duşurdu. Faciada hayatını kaybeden 41 işciden Soner Ak (32), ile yaralanan İzzet Ak'ın (43) tedavisi ise İstanbul Başakşehir Cam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde devam ediyor. İncivez koyunde defnedilen evli ve 3 cocuk babası Soner Ak ’ın evine Turk bayrağı asıldı. Evin onunde kurulan cadırda taziyeleri kabul eden 30 yıl once aynı maden ocağından emekli olan baba Huseyin Ak (73) ve eşi Fadime Ak, oğulları Soner ’in acısını yaşarken, hastanede tedavi goren buyuk oğulları İzzet ’in sağlığına kavuşmasını bekliyor. Fadime Ak, oğullarından aynı vardiyada calışmamalarını istediğini belirterek, şunları kaydetti:
"İzzet'e, oğlum ikiniz aynı anda vardiyaya gidiyorsunuz. Ayrı ayrı gitseniz dedim. Bana, 'Ecel bizi nerede olsa bulur' dedi. Gecen gun de İzzet bana, ‘Bugun işe gitmeyeceğim anne, yevmiye mi verirsin anne ’ dedi, tamam oğlum dedim. O da bana, ‘Anne yevmiye mi versen de giderim, vermesen de giderim, ecel bizi nerede olsa bulur ’ dedi. Hatta bana 1 hafta once, ‘Anne ocaktan doğal gaz kokusu gibi bir koku geliyor, ne olur ne olmaz ’ demişti. Cuma gunu Soner ve İzzet ikisi aynı işe gittiler. İzzet ’in hastanedeki durumu iyi diyorlar ama inşallah iyiye gider. Yapacak bir şey yok." 
Koydeki 2 katlı evde ağabeyi İzzet Ak ile altlı ustlu oturan Soner Ak ’ın 10 yıl once evlendiği Ozge Ak (28), eşinin hakkını sonuna kadar savunmak istediğini soyledi. Cocukları Onder Huseyin (8), Cemal Can (6) ve Burcu Nur (1,5) ile yalnız kalan Ozge Ak,
“İhmal var bunda, 41 can gitti. 3 tane cocuğumu yetim bıraktılar. Adalet yerini bulsun istiyorum. Kimsenin kanı yerde kalmasın. O gun Soner Cuma namazına gitmişti, sonra eve geldi. Hakkını helal et dedi. Zaten biz hep evden cıkarken, helalleşiyorduk. Gidiş o gidiş. 1 hafta once bana iş yerinde gaz kokusu var demişti. Sonra bir ekip falan gelmiş sanırım, normalde 1 ay 2 ay kapanacak dediler, ama kapanmadı" diye konuştu. Ozge Ak, eşinin 3 ay once koy mezarlığına hayır amacıyla ceşme yaptırdığını soyledi. Soner Ak ’ın cenazesi, ceşme yaptırdığı mezarlıkta toprağa verildi.