Arkadaşlar herkese iyi akşamlar,
Beni gunlerdir huzursuz eden bir konu hakkında danışacağım size. Bir cift muhabbet kuşum vardı 4 tane yumurtaları oldu ikisi cıktı ikisi cıkmadı. Neyse bunlar buyudu falan 40 gunu gececek neredeyse maşallah iyice tuylendiler yuvadan da atladılar.

Şoyle bir sorun var henuz ikisi de yemlikten yem yemiyorlar, biraz takip ettim daha yem kırmaya alışkın değiller galiba yiyorlaryemi yerden ama buyuk caba sarf ediyorlar kırmak icin. Asıl kısım ise yavruların birisi sanki bir ayağı yokmuş gibi kafes dışına cıkartınca gagasından destek alarak surunerek ilerliyor ve kafesteyken de ikisi de her zaman kafesin tabanında duruyorlar.

O surunen kuşu alıp ayaklarına falan bakıyorum gayet sıkıntısız herhangi bir şey fark edemiyorum ben bu normal mi? Ve ikinci sorum da şoyle; YouTube'dan falan izlediğim videolarda 1 ay sonra en fazla 40 gun sonra yavruyu alıyorlar ama benimki neredeyse 40 gunu gecti bile ve ben hala almaya korkuyorum cunku bir yavruyu alıp tek başına farklı bir kafese koyunca hicbir şey yapmıyorlar. Sadece tuhaf bir şekilde kafesin tellerinden en uste tırmanıp orada oylece duruyor.

Anne babasının yanından alınca oylece duruyor ve ben yemek yemez su icmez olur diye cok korkuyorum ama anne babasının yanında kalırlarsa da zarar verirler diye korkuyorum. Ne yapacağımı şaşırdım yardımcı olun lutfen yavruları nasıl yem kırmaya yemeye alıştırıcam, ne olursa olsun kesinlikle yemliğe dokunmuyorlar bile acaba yerini falan mı bilmiyorlar?