Arkadaşlar merhaba.
Biliyorsunuz kedimde keşfettiğim sorunu konu olarak acmıştım. Kedimi kaybetmiştim ve bu beni bayağı etkilemişti. Kotu yorumlarda gorunce konuya mesaj atmayı engelletmiştim. Peki kendimi biraz topladıktan sonra acıklama yapmak istedim. Konuyu yeniden acmasını istedim fakat yetkililer yeni konu acarak acıklama getirebilirsiniz dediler. Peki kedime ne oldu neden hasta oldu ve neden hayatını kaybetti.
Oncelikle neden kedim boyle bir hastalık kaptı konumda da belirtmiştim. Belediye kedimin sağlık konusunda yardımı dokunuyordu. Yani ben veterinere gitmiyordum belediye alıyordu ya da biz goturuyorduk aşılarını, kısırlaştırılmasını vb hepsini yaptırıyorduk. Kedim 3 ay once kısırlaştırıldı ve ameliyat oldu. Hayvan kendini tam olarak toplayamadan kısırlaştırma ameliyatı olduktan sonra 1.5 ay sonra aşılarını yaptırmak icin gitmiştik fakat kedim yanlışlıkla karıştırılıp narkoz vermişlerdi ve tabii durumu fark edip aşılarını yapıp bize teslim ettiler. Kedim evde ek besin olarak haşlanmış tavuk ve et yiyordu. Hayvanın narkozdan 1 hafta sonra karnı şişince, biz kilo zannettik ve kedinin ek besinlerini kestik. Fakat şişlik hala vardı ama biz bunu kilo zannettik ve bekledik. Kedim kısırlaştırılmadan once cok neşeliydi ve oyuncuydu fakat ruh hali cok değişti sadece mama yerken cok neşeli oluyordu.
Sonrasında hayvanım olmeden 3 gun once bir odada yatıyordu onu kendi odama aldım ve uykuluydu ve yatağıma işedi. Uykuluydu dedim ve normal karşıladım. 1.5 gun sonra yeniden bu tur bir vakayla karşılaştık. Bu sefer gorevliye yazdık gorevli tatilde olduğunu ve pazartesi gunu bakacağını soyledi. Bizde bu işi bildiği icin acil bir şey olmadığını duşunduk pazar gunu akşam kedim halsizlendi. Bunu gorevli arkadaşa belirttim ve tatilden donduğunu soyledi fakat yardım etmedi 153'u aramamı soyledi. 153'u aradım acmadı 15 dakika bekledim kedim fenalaştığında tekrar aradım ve donduler. Talebinizi oluşturdum dediler fakat acil olduğunu belirttim. Fakat sabah saatin 7'sinde geldiler. Yani kısaca kedimin olme nedeni yanlışlıkla narkoz verilmesiydi. Bakın bazı arkadaşlar beni ve ailemi konumda sucladı. Arkadaşlar bazen evet bir can var ortada ve emin olun 15 yaşında bir birey olarak bu beni ağır etkiledi ve sadece beni değil aile bireylerimide. Kedim belediyenin talihsizliği sonucu hayatını kaybetti. Burada bireyleri suclayarak ya da belediyeyi suclayarak bir şey elde edemezsiniz. Kimse bilerek bir şey yapmadı. Fakat size tek bir tavsiye verebilirim kedinizi zorunlu kalmadıkca kısırlaştırmayın belki sadece benim kedimde oldu bu durum fakat ben boyle duşunuyorum. Bir de hayvanın ben oleceğini hic duşunmuyordum hayvan hasta olduğu son gun belli oluyordu fakat olumcul gozukmuyordu biz gorevliye yazdığımızda keşke bize mumkunse ozele goturun deseydi biz yine o borcun icinde gotururduk en azından olmemesini sağlardık ameliyatı belediye de olurdu işte olmayınca olmuyor. Olan bize oldu.
Kedimin karnının şişmesi ve yaşanan durumlar
Evcil Hayvanlar0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Evcil Hayvanlar
- Kedimin karnının şişmesi ve yaşanan durumlar