Turkiye'nin ceşitli illerinde yapılacak ceşitli enerji projeleri icin bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.
Resmi Gazete'de enerjide acele kamulaştırma kararları yayımlandı.
Buna gore, Adana, Aydın, Kastamonu, Konya ve Nevşehir'de yapılacak enerji nakil hatları sebebiyle guzergaha isabet eden taşınmazlarda elektrik dağıtım tesis yerleri mulkiyet, hat emniyet sahaları ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Turkiye Elektrik Dağıtım AŞ Genel Mudurluğu tarafından acele kamulaştırılacak.

Turkiye Elektrik İletim AŞ'ye ait Ciftlikkoy GIS İrtibatları Projesi kapsamında bazı taşınmazların direk yerleri mulkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisi ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle kamulaştırılması yapılacak.

Denizli'nin Saraykoy ilcesinde kurulacak Greeneco JES-3 ve Greeneco JES-7 Elektrik Uretim Tesisleri icin gerekli olan ve bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazlar ve Sinop'ta tesis edilecek Hamsi Ruzgar Enerji Santrali'nin yapımı amacıyla Gerze ilcesi Kirencukuru koyunde bulunan taşınmaz, Enerji Piyasası Duzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılacak.

Şanlıurfa Birecik Organize Sanayi Bolgesi'ne doğalgaz arzı icin gerekli olan bazı taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmek uzere EPDK tarafından acele kamulaştırılması gercekleştirilecek.

Ayrıca, Afyonkarahisar Sinanpaşa İlcesi Ayvalı ve Akdeğirmen koyleri sınırları icinde bulunan ve kamulaştırma bilgileri gosterilen ozel mulkiyete konu taşınmazlar, Afyonkarahisar Merkez II. Organize Sanayi Bolgesi alanında gercekleştirilecek yatırım faaliyetlerinin ivedilikle hayata gecirilmesi amacıyla Sinanpaşa Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

• Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala