Bazı malum Bitcoin ve benzeri BTC sitelerinde dolar forumları var ve bu forumlarda dakikalık yorumlar var ve bu yorumlar hakkında konuşmak istiyorum ornek vererek gideceğim.

1. kişi tarzı: Dolar alında yukselsin diyen kişiler. Bunlardan cok fazla var bu bir gercek elinde yuksekten aldığı icin bozdurma yapmadığı ve parasının eski değerine gelmesini isteyen insanlar olarak goruyorum.

2. kişi tarzı: Turk lirası değer kaybettikce sevinen kişiler. İşte bu cok garip oh 13 olacak yarın 14 gorur, gorse de bozdurma yapsak yazan kişiler. Cok garip birisi buna karşı neden boyle yazıyorsun bırak duşsun diye cevap yazmış ve umursamadan beni ilgilendirmez yukselsin diye karşılık vermiş.

3. kişi tarzı: 24TL olmasını bekleyenler ,ciddiyim bu var. Dolar ulkenin piyasanın etkilemiyor mu merak ediyorum. Bitcoin şu kadar olur o zaman satarım ile ulkemin parası yuzde 100 değer kaybetsin o zaman satarım. Bir şey sormak istiyorum, kendilerine dolar 24 TL olduğunda en basitinden yağ 240 TL olacak, bunun farkında değil misiniz?

4. kişi tarzı: Kimse dolar satmaz. Evet bu ne yazık ki en doğru yorum cunku insanlar geldiği yere cıkması icin bekliyor. Bu foruma ozgu bir şey değil diye duşunuyorum başka yerlerde de bunu okudum.

5. kişi tarzı: Kimse fakiri duşunmez yorumları. Edit:

Daha fazla şeyler var lakin benim anlamadığım şey şu insanlar dolar yukseldikce kazanc sağlamıyor ki bu BTC değil ulke dolara gore şekil aldığı icin bugun dolar 18 olduğunda nasıl her şeye zam geldiyse ve duştuğunde indirim aynısı yarın da devam edecek. Tek kaybeden insan elinde doları olmayan 3 cocuk babası ve asgari ucret alan insanlar olacak. Doları olan da kazanamaz.

Bakın bu siyaset değil 1 yıl once burada giriş seviyesinde Cyberpunk oynayacak bilgisayarlar topluyorduk cok cok 4200 TL'ye. Şimdi en az 13000 belki 14000 vermek lazım. Dolar ne yaptı piyasayı hareket ettirdi. Tabii bunu anlatmama gerek yok.

Asıl anlamak istediğim şey insanlar neden bunu istiyor? Neden TL değer kaybetsin ve dolar yukselsin istiyor anlamıyorum. Her şey 2 kuruş kar yap diye mi sonra donup baktığında ben dolardan 2 kuruş kar yaptım diye sevdiğin de insanların hali ne olacak merak ediyorum.

Devletin başını da duran kişi sevmemek ile devletini sevmemek arasındaki farkı gorememek de garip geliyor.

Sizce ne olacak?