kanuni dans fermanı kanuni sultan suleyman dans fermanı sultan suleyman fermanları suleymanın hikayeleri hikayeleri
Ben ki sultanlar sultanı , hakanlar hakanı hukumdarlara tac veren Allah’ın yeryuzundeki golgesi Akdeniz’in ve Karadeniz’in ve Rumeli’nin ve Anadolu’nun ve Azerbaycan’ın ve Şam’ın ve Halep’in Ve Mısır’ın ve Mekke ve Medine’nin Ve Kudus’un ve butun Arap diyarının ve Yemen’in ve nice memleketlerin sultanı ve padişahı Sultan Bayezid Han oğlu Sultan Selim Han oğlu Sultan Suleyman Han’ım. Sen ki Fransa vilayetinin Kralı Fransuva’sın.
Hukumdarların sığındığı kapıma elcinizle mektup gonderip , ulkenizi duşman istila edip , şu anda hapiste olduğunuzu bildirip , kurtuluşunuz konusunda bizden yardım talep ediyorsunuz. Soylediğiniz her şey dunyayı idare eden tahtımızın ayaklarına arz olunmuştur. Her şeyden haberdar oldum. Yenilmek ve hapsolunmak hayret edilecek bir şey değildir. Gonlunuzu hoş tutup uzulmeyesiniz. Boyle bir durumda atalarımız duşmanları mağlup etmek ve ulkeler fethetmek icin seferden geri kalmamışlardır. Biz de atalarımızın yolundayız ve daima memleketler ve alınmaz kaleler fetheylemekteyiz. Gece gunduz daima atımız eyerlenmiş ve kılıcımız belimize kuşatılmıştır
MUTLAKA OKUYUN MUTLAKA Kanuni Sultan Suleyman’ın Kral Fransuva’ya fermanı
Tarih0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kültür
- Tarih
- MUTLAKA OKUYUN MUTLAKA Kanuni Sultan Suleyman’ın Kral Fransuva’ya fermanı