Ekonomi acıklaması
Yatırım Araçları0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- İnternetten Para Kazanma
- Yatırım Araçları
- Ekonomi acıklaması
-
19-10-2022, 03:21:42Arkadaşlar cok bilmesem de universite de ekonomi de okuyacağım icin kucuk bir acıklama yapmak istedim. Oncelikle dolar ve Euro yukselişte evet. Ancak şunu belirtmeliyim. Dolar ve Euro'nun yukselmesinin sebebi yurt dışı urunleri kullanmamızdır. Dolar ve Euro her yukseldiğinde TL bozdurup dolar Euro alanlar var. Bu ulkedeki (halk) paranın Dolar, Euro'ya cevrilerek dışarıya cıkması demektir. Yani insanlar ne kadar yurt dışı Mali kullanırsa dolar Euro o kadar artacaktır. Ancak bunda bizim de bir sucumuz yok lakin adam akıllı yurt ici Mali bulamıyoruz. Orneğin telefon bilgisayar ya da araba. Ayrıca bu sucu iktidara atmak da yanlış bir şey. Sanki onceden ekonomimiz cok iyiymiş gibi bu iktidara laf atıyoruz. Olmaz. Alım gucune bakarsanız belki benzin eskiden daha ucuz olabilir bilmem kac kat ama asgari ucret ile birkac kat daha fazla benzin alabiliyoruz. Dolar yukselmiş olabilir oyle olabilir boyle olabilir ancak surekli şikayet edenler hicbir şey başaramaz bunu unutmayın. Bakıyorum bir suru genc işte ekonomi kotu gencliğim gitti bilmem ne vs. E calış o zaman, bir şeyler yap gencliğin gittiyse. Sen geleceğini de olduruyorsun. Her turlu imkan sunuluyor, okul olsun, universite olsun, girişimcilik olsun. Kusura bakmayın ama bir telefon, bir PC icin surekli ama surekli ulkeyi kotulemek Turkiye boyle keşke başka yerde yaşasaydım demek bana gore aptallıktır. Cok istiyorsan git seni tutan kimse yok.